Saara Esko tekee paluun maajoukkueeseen

Sastamalalainen Saara Esko palaa naisten lentopallomaajoukkueeseen.

Lentopalloliiton verkkosivuillaan julkaisemassa artikkelissa kerrotaan, miten naisten lentopallomaajoukkue saa upeaan lentopallokesään 2019 mielenkiintoistakin mielenkiintoisemman lisän, kun Suomen kaikkien aikojen naislentopalloilijan tittelistä Riikka Lehtosen kanssa ”kisaava” 38-vuotias Saara Esko palaa Suomi-paitaan.

Maajoukkueen ohjelmassa on Kultaisen liigan lisäksi ensimmäinen EM-lopputurnaus 30 vuoteen syyskuussa Turkissa. Kultainen liiga pelataan 25.5.-22.6. ja EM-kisat 23.8.-8.9.

Naisten maajoukkueessa Saara debytoi tyttönimellään Loikkanen vuonna 1998 Latviaa vastaan ja toimi pitkään myös maajoukkueen kapteenina. Maaotteluita Saaralla on tilillään tasan sata.

Urallaan Saara Esko on viimeksi pelannut huipputasolla 2010, kun hän edusti italialaista Capria. Hän on pelannut yhdeksän kautta Saksassa, Belgiassa ja Italiassa voittaen mm. Saksan, Belgian ja Italian A2-liigojen mestaruuden sekä Top Teams Cupin (nykyinen CEV Cup) 2004. Suomen mestaruus hänellä on keväiltä 1997 ja 1999.

Esko pelasi neljä peliä LP-Vampulan liigajoukkueessa vuonna 2016, mutta paluu katkesi eturistisiteen katkeamiseen. Tällä kaudella Esko on pelannut 2-sarjaa VaLePan paidassa.