Satonen: “Kiitos luottamuksesta, yhteistyö kotiseudun hyväksi jatkuu”

Arto Satonen arvelee, että hallitusneuvotteluista on tulossa haasteelliset.

”Oikein hyvältä tuntuu. Kampanjassani on ollut mukana satoja ihmisiä ympäri maakuntaa, ja kaikki mahdollinen tehtiin, hienoa että se riitti kansanedustajan pestin jatkumiseen. Tulos kertoo siitä, äänestäjäni arvostavat työtäni. Kiitos luottamuksesta”, miettii viidennen kerran eduskuntaan valittu Arto Satonen (kok.).

5123 ääntä saanut Satonen kuvailee vaalitaistoa täysin erilaiseksi kuin esimerkiksi 2011 ja 2007 vaaleissa. Kilpailu oli kovaa paitsi Sastamalan eri ehdokkaiden välillä myös kokoomuksen sisällä. Puolueen ääniharava Pirkanmaalla oli Tampereen entinen pormestari Anna-Kaisa Ikonen, ja Arkadianmäelle mieli myös moni muu uusi ehdokas, joka teki näyttävän kampanjan.

Kokoomus sai Pirkanmaalta neljä kansanedustajan paikkaa, joista Satonen nappasi sen viimeisen.Satosen läpimenosta ei sentään tullut sellainen jännitysnäytelmä kuin viimeksi, sillä ensimmäisellä varasijalle olleeseen kilpakumppaniin kertyi vajaan tuhannen äänen ero.

Satonen kertoo kiertäneensä maakuntaa ahkerasti. Eniten jalkatyötä hän teki Sastamalan lisäksi Ikaalisissa, Hämeenkyrössä, Parkanossa ja Punkalaitumella, sillä sieltä ei ollut kokoomuksella ehdokasta.

”Se kannatti, pelkillä Sastamalan ja Tampereen äänillä en olisi tullut valituksi.”

Satonen on harmissaan keskustan Pertti Hakasen kansanedustajan pestin loppumisesta, mutta iloinen siitä, että Sastamalasta on tulevalla vaalikaudella sentään kaksi kansanedustajaa.

”Oli tappio meille, että paikallisten kansanedustajien määrä tippui kolmesta kahteen, mutta Sastamala on edelleen ainoa Pirkanmaan kunta – Tampereen alue poislukien – josta on eduskunnassa ennemmän kuin yksi kansanedustaja. Yhteistyö Ilmari Nurmisen kanssa kotiseudun hyväksi jatkuu.”

Tasainen vaalitulos, vaikeat hallitusneuvottelut

Vaalitulos oli äärimmäisen tasainen. Nippanappa suurimpana puolueena maaliin tullut Sdp pääsee tekemään hallitustunnusteluja puheenjohtajansa Antti Rinteen johdolla. Kokoomus jäi niukasti kolmanneksi, kun Perussuomalaiset kiilasivat sen edelle.

”Puolueet olivat niin lähellä toisiaan, että vaikka olen tyytyväinen vaalin tulokseen, silti hieman harmittaa, kun voittokin olisi ollut mahdollinen”, Satonen tuumaa.

Hallitusneuvotteluista hän uumoilee erittäin haasteellisia. Satonen ei lähde veikkaamaan päivämäärää, jolloin Suomen uusi hallitus on kasassa. Ajankohtaa tärkeämpää on saada kokoon toimintakykyinen hallitus, joka vie maata vastuullisesti eteenpäin.

”Suomen EU:n puheenjohtajuuskausi alkaa heinäkuun alussa, toivon todella, että siihen mennessä kaikki on selvää.”

Vaalitulos antaa Satosen mukaan kokoomukselle mandaatin hallitustyöhön. Toisin kuin rökäletappion kärsinyt keskusta, kokoomus sai eduskuntaan yhden lisäpaikan. Kokoomuksen kannattajat ovat olleet puolueen politiikkaan tyytyväisiä. Satonen ei silti lähtisi hallitukseen hinnalla millä hyvänsä.

”Kun viimeksi teimme hallitusyhteistyötä demareiden kanssa, oli meillä suuria näkemyseroja talous- ja työllisyyspolitiikassa.”

 • avatar Nimetön

  Tottakai Kokoomuksella ja SDP:llä on suuria näkemyseroja talous- ja työllisyyspolitiikassa. Kokoomus ajaa suurpääoman, osake- ja kiinteistökaupoilla rahaa tekevien kapitalistien ja SDP tavallisten ihmisten, palkkatyöllään elävien työläisten asiaa. Vaikka Satonen ei haluaisi, nämä näkemykset pitäisi saada sopimaan yhteen. Hän saisi vihdoin päivittää ajattelunsa kansalaissotaa edeltävältä ajalta nykyaikaan. Toisekseen, kannattaisi pitää kuvissa vakava ilme. Tuo väkinäinen hymyn yritys näyttää sairaalta. Jotkut vaan eivät ole valokuvauksellisia, mutta lehtikuvaaja ei saisi käyttää sitä hyväkseen tehdäkseen huumoria.

  • avatar Nimetön

   Jos tärkein argumentti on puuttua ehdokkaan ulkonäköön, niin huonosti on vihervasureilla asiat.
   Tosin, onhan se jo ollut tiedossakin.
   Nyt vaan odottelemaan liha-ja maitoveroa. No milläs enää kaupassa kävisikään, kun Rinne kieltää polttomoottoriautot.

   • avatar Nimetön

    Osta sähköauto. Jos olet Satosen miehiä, sinulla on varaa siihen. Jos et pysty uutta ostamaan, olet vain kultapossukerhon ihailija, joka haluaisi kovasti mukaan rikkaiden rientoihin. Jälkimmäisessä tapauksessa kannattaisi lopettaa haaveilu ja liittyä työläisten etuja ajavaan liikeeseen, joka auttaisi sinuakin pääsemään taloudellisesti jaloillesi.

 • avatar Nimetön

  Onnea Arto ja jatkakaa kestävää talouspolitiikkaa vaikka vaikeeta taitaa tulla kun demarit on ohjaksissa. Se porukka saa talouden kuralle alta aikayksikön.

  • avatar Nimetön

   Komppaan edellistä. Seurataan tekeekö Rinne Ruotsin virheet talouspuolella kuten on esittänyt, Rahamaailma äänestää yllättävän nopeasti jaloillaan. Maksumiehiksi jäävät silloin työssäkäyvät. Tuo pääministeriys on vielä monen mutkan päässä. Kokoomuksella ja Keskustalla ei ole mitään kiirettä asiassa kun hoitavat toimitusministeriössä hallituksen asiat ja Halla-ahon on jääräpää.

   • avatar Nimetön

    Pitäisikö meidän antautua rahavallalle? Tehdä päätökset suurpääoman käskyjen mukaan? Valtio olemme me kansalaiset, meidän hyvinvointimme pitää olla etusijalla. Kansalaisten hyvinvointi on kapitalistienkin etu, ilman hyvinvoivia kuluttajia ei yritysmaailmakaan pärjää. Onhan se nähty, että rahan tekeminen rahalla, arvopapereilla ja vedonlyöntijohdannaisilla johtaa vain romahdukseen ja lamaan. Markkinoiden tulee pysyä todellisen, kansalaisten hyvinvoinnin mahdollistaman kysynnän luomissa rajoissa.
    Nyt jo maailmassa on viisi kertaa enemmän rahaa erilaisissa sijoitusinstrumenteissa kuin mitä todellinen keskuspankkien liikkeelle laskema rahamäärä on. Siksi yhdenkin ison pankin konkurssi kaataa koko huijauksen, rahaa ei olekaan missään, on vain vedonlyöntiä ja katteettomia velkakirjoja. Onko esimerkiksi siinä mitään tolkkua, että Helsingissä on asunnon hinta moninkertaistunut samaan aikaan, kun se on rappeutunut peruskorjauskuntoon? Asuntosijoittajat ja grynderit ovat luoneet katteetonta rahaa siinäkin. Samalla periaatteella käytetty autokin olisi kalliimpi kuin mitä se oli uutena.
    Ei, kyllä tässä tarvitaan ryhtiliikettä. Kapitalistien sylikoira Kokoomus ei tätä tee, eikä alkiolaiset periaatteensa hylännyt Keskusta, jäsenensä kapitalistien almujen, maataloustuen liekaan laittanut herrakerho. Siinä tarvitaan työtätekevän kansan puolueita.

   • avatar Nimetön

    11:58
    Ihan oman itsesi takia älä koskaan sijoita omia rahojasi mihinkään.
    Taloustietämyksesi on pyöreä nolla.
    Tuossa jutussasi ei ollut käytännössä mikään oikein.
    Tämä vahvistaa käsitystäni siitä, että vihervasurit ovat Suomen taloudenpitäjinä huonoin mahdollinen vaihtoehto.
    Sipilän hallituksen työllisyyden ja valtionvelan loistava hoito tulee menemään hukkaan, jos Rinne&Co pääsee säveltämään.

   • avatar Nimetön

    11.58, mikä ei ollut oikein? Kerropa warrantin ja myyntioption toiminta niin, ettei niiden tavoitteena oleva voitto syntyisi tyhjästä, irti osakkeen arvosta jopa niin, että mitä halvempi osake on, sitä suuremman voiton saa. Osakkeittenkin hinnat ovat liian usein spekulattien vedättämänä täynnä ilmaa, irti yrityksen arvosta. Pankit voivat antaa lainoja moninkertaisesti enemmän kuin niillä on talletuksia ja jopa laillisesti. Ne saavat siis tehdä rahaa ilmasta. Joten älä suotta päästele perusteita vailla olevia möläytyksiäsi asioista, joista sinulla on vain paikallislehden kommenttipalstoilta hankittua tietoa. Muuten, vihervasemmisto on myönteinen nimitys. Sen ovat nyt vaaleissa äänestäneet tajunneet entistä suuremmalla joukolla, vaikka sinä et osaakaan muuttaa hiilenmustaa ajatteluasi.

   • avatar Nimetön

    18:16 Kirjoittajan esittämä mollaus oli tyypillinen kuminuijan pomppu ilman yhtään konkreettista vastaehdotusta. Väitteesi Suomen velkaantumisen hoitamisesta osoittaa tietämyksen tason. Valtionvelkaan tehtiin kertaluontoinen lyhennys joka kaikenlisäksi rahoitettiin pörssiosakkeita myymällä 900 miljoonan euron edestä. Suomi ottaa edelleen velkaa joka nyt on ihan järkevää. Koska EK pitää lainarahan koron edelleen nollassa ja meidän talous kasvaa 2% vauhdilla. Kiitos vientiteollisuuden, eli maailmantalouden hyvä vetokyky.

   • avatar Nimetön

    00:12
    Netistä pikku pierussa googlatut taloustieteen termit siroteltuna epämääräiseen tarinaan ei tee kenestäkään asiantuntijaa.
    Yksittäisenä esimerkkinä voin mainita Helsingin asuntojen hintojen vertaus autojen hintakehitykseen. Asunnon hintaan vaikuttaa kunto tottakai. Sen lisäksi erityisesti sijainti, jossa Hki on maan laajuisesti ykkönen. Kaikki haluavat samaan kasaan asumaan ja uskovat ostoksensa vielä nostavan arvoaan.
    Ei asuntosijoittajat voi mitään katteetonta arvoa nostaa, jos ostajat eivät sitä halua. Vai voivatko sijoittajat tehdä saman vaikkapa Sammaljoen asuntokannalle?

   • avatar Nimetön

    8:56 solvaaminenko on sinun parasta talousosaamistasi? Et ole vielä osoittanut vähäisintäkään ymmärrystä rahatalouden riskirakenteista ja niiden aiheuttaman kuplan merkityksestä valtioiden taloudelle. Mistä Goldman Sachsin konkurssi johtui, ja mitä se aiheutti Suomenkin taloudelle?
    Jos asuntojen hinnat kehittyisivät, kuten vanhenevan tavaran hintojen tulisi kehittyä, niitä ei tarvitsisi peruskorjata rakennuskustannusten kokoisilla kustannuksilla, vaan ne purettaisiin elinkaaren loppupuolella ja rakennettaisiin tilalle uusi, nykyaikaiset vaatimukset niin toiminnallisuudeltaan, neliömääriltään ja energiatehokkuudeltaan täyttävä talo. Näin toimivat kokonaisia taloja omistavat vakuutusyhtiöt ja vuokra-asuntoyhtiöt. Vain kaikista arvokkaimmat rakennukset kannattaisi remontoida. Asuntosijoittajille tämä ei tietysti käy, kelvottomankin kämpän hinnan halutaan nousevan. Asukkaalle taas hinnan laskeminen ei ole ongelma, ei tarvitsisi maksaa kalliita LVIS- ja julkisivuremontteja, vaan tuo kuluminen näkyisi jokaisessa omistajanvaihdoksessa kertaluokkaa vähäisempänä. Yhtiövastikkeetkin olisivat pienemmät, eikä rahoitusvastikkeita juurikaan tarvittaisi. Asuntosijoittajan nylkemälle vuokralaiselle asunnon arvon alennus näkyisi suoraan halvempina vuorina. Kaupunkikuvakin kaunistuisi.
    8.56, älä suotta vastaa uusilla solvauksilla, et sinä voita sillä mitään.

   • avatar Nimetön

    En kait sentään ole solvannut ketään.
    Vihervasuri termiä käytin, koska se on yleisesti käytetty. Lisäksi sinä vieläpä toit esille, että se on enemmänkin imarteleva nimitys.
    Taloustuntemuksesi on hyvällä tasolla. siinä on ainoastaan yksi puute – et liene kuullut koskaan markkinataloudesta, koska sen lainalaisuuksia kummeksut.
    Mitä tulee asuntojen hintakehitykseen, niin juuri kyseinen ilmiö ohjaa sitä. Kerrostalojen ja muidenkin arvoon vaikuttaa oleellisesti sijainti/tontin arvo. Monesti todennäköisesti enemmän kuin talon arvo itsessään.
    Melko erikoinen on myös näkemyksesi talon purkamisesta ja uuden tekemisestä korjaamisen sijaan.
    Näiden muutamien ajatustenvaihtojen jälkeen olen entistäkin vakuuttuneempi siitä, että et taida todellisuudessa ymmärtää näiden asioiden päälle oikeastaan yhtään mitään. Tai sitten olet trolli.
    Koen hyödyttömäksi jatkaa keskustelua em. syiden takia.

   • avatar Nimetön

    12:56 Sinulla ei ole lainkaan tietoa taloudesta, kiinteistöistä, rakentamisesta tai mistään. Haluat vain päihittää muut solvauksin ja heidän mielipiteidensä kieltämisellä. Ainoatakaan kunnollista vasta-argumenttia sinulla ei ole, etkä luultavasti olisi niitä osannut perustellakaan. Puhut ajatustenvaihdosta: missä sinun ajatuksesi ovat? Nukuitko/nukutko edelleen peruskoulun oppitunneilla? Tämä todella on hedelmätöntä keskustelua, tai ei edes sitäkään, koska sinua ei asiatieto kiinnosta, haluat vain voittaa keinolla millä tahansa sinua viisaammatkin keskustelijat. Siis useimmat muut. Mutta yksinkertaisia ihmisiä Satonen tarvitseekin äänestäjikseen.

 • avatar Nimetön

  Koville tuntuu ottavan Satoselle kun häviää demareille. Kyllä kansa tietää,, arvostaakin rehellistä työtä ja puhetta enemmän kuin perimällä saatuja miljoonia.

 • avatar Nimetön

  Moni rotta joutui lähtemään kolostaan mutta uusia tuli tilalle .

 • avatar Nimetön

  Nyt Kokoomus senelee sanelee sellaiset ehdot politiikalle, ettei maassa ole ennen nähty.
  Rinne pelasi Persut jo pois hallituksesta. Sipilä jättää puheenjohtajuuden ja samalla
  Keskusta ei tule seuraavaan hallitukseen. Ainoa vaihtoehto on kokoomus, tai uudet vaalit.
  Demareilla ay-rahaa on kuin roskaa, mutta Rinteen johdolla uusiin vaaleihin ei ole menemistä.
  Kokoomuksella on kaikki valttikortit, eikä epäile niitä käyttää.

Kommentointi ei ole käytössä.