Suuri äänimäärä yllätti Ilmari Nurmisen – “Teen politiikkaa suurella sydämellä”

Ilmari Nurminen.

Ilmari Nurminen kertoo yllättyneensä saamastaan suuresta äänimäärästä. Nurminen keräsi 9703 äänen potin.

”Vaikka olinkin viime kaudella eduskunnan nuorin kansanedustaja, olen nähtävästi ollut luottamuksen arvoinen. Olen myös tehnyt paljon työtä päästäkseni vaikuttamaan Suomen asioihin jatkossakin ja olen kiertänyt ahkerasti. Lämmin kiitos jokaiselle äänestäjälleni.”

Nurminen uskoo vaikutusta olevan silläkin, että hän myös tuntee henkilökohtaisesti useita äänestäjiään. ”Teen politiikkaa suurella sydämellä ja henkilökohtaisesti”, hän sanoo.

Siitä Nurminen kertoo olevansa hieman pettynyt, että Sdp:n ylivoimaiseksi arvioitu kannatus suli loppumetreillä ja vaalivoitto oli äärimmäisen niukka.

”Hallitusneuvotteluista tulee tiukat. En lähde edes arvailemaan, milloin uusi hallitus on koossa.”

Nurminen teki paljon yhteistä vaalityötä tamperelaisen Sanna Marinin kanssa, joka oli koko maan sosiaalidemokraattisen puolueen eniten ääniä saanut ehdokas, sekä Pirkanmaan vaalipiirin eniten ääniä saanut ehdokas.

“Olemme Sannan kanssa ystäviä jo yliopistoajoilta, joten yhteistyömme on aina ollut luontevaa”, Nurminen kertoo.

Varsinaista vetoapua äänien suhteen Nurminen ei usko Marinilta silti saaneensa.

“Päinvastoin. Jossain vaiheessa jopa mietin, että koska Sanna on niin yli- ja vetovoimainen, hän saattaa jopa viedä minulta niitä ääniä”, Nurminen paljastaa.

Miten on, Ilmari Nurminen, olisiko puolueenne suosion kannalta aihetta lähitulevaisuudessa jopa puheenjohtajan vaihdokseen?

“Tällaisilla asioilla en lähde edes spekuloimaan. Aiheesta ei ole syytä keskustella. Antti Rinteellä on puolueemme tuki takana ja hän lähtee nyt muodostamaan hallitusta”, Nurminen sanoo.

Ilmari Nurminen kertoo olevansa onnellinen myös siitä, että kokoomuksen Arto Satonenkin jatkaa eduskunnassa.

“Meillä on ollut hyvää yhteistyötä ja yhdessä olemme onnistuneet pitämään esillä niin Pirkanmaan, kuin erityisesti Sastamalankin asioita”, Nurminen toteaa.

 • avatar Nimetön

  Ihmiset näkevät ja kokevat kuka on rehellinen sekä luotettava. Se kantaa hedelmää. Ja hallituksen kautta niitä hyviä hedelmiä, saa jakaa kaikelle kansalle. Piretään kaikki mukana. Suomi on hyvä maa – demokratialle.

  • avatar Nimetön

   Samaa mieltä! Verot alas ja palvelut ylös! Kunnia kuuluu kaikkien aikojen populistille.
   Sitä en olisi uskonut, että Pirkanmaalla on yli 9000 mummua?

   • avatar Nimetön

    13.48
    Pelkällä populismilla ei tuollaista äänimäärää saavuteta. Sekös käy jonkun luonnon päälle… Ilmarin äänestäjissä on kaiken ikäisiä kansalaisia, niin naisia kuin miehiä. Ahkeralla, nöyrällä ja rehellisellä työllä on nämä äänet ansaittu. Onnea Ilmari, ja menestystä työssä edelleen!

   • avatar Nimetön

    Kyllä se populistipuolue on muuan äärioikeistopuolue, joka flirttailee natsien kanssa. Lupaa, että ilmaston lämpeneminen ei koske Suomea ja perustuslailliset oikeudet eivät koske kaikkia. Laittaa töihin sairaat ja työkyvyttömät, tosin palkkaa ei lupaa. Keksii ruudin uudestaan eli rajatarkastukset, jotka ovat olleet ennestäänkin olemassa rajoilla, ja koskevat nytkin EU:n ulkopuolelta tulevia. Vain leijonariipusta kantavat ja erimieltä olevia pahoinpitelevät miesoletetut ovat kelvollisia Puolueelle ja Johtajalle. Tällaisen perinnön populistipuolue sai esikuvaltaan:
    “Työläisten edut ja oikeudet olivat huonot. Palkat laskivat vuosien 1933 ja 1938 välillä noin 25 prosenttia. Ammattiliitot kiellettiin, kuten myös kollektiivinen kaupanteko ja oikeus lakkoiluun. Työntekijällä ei ollut myöskään oikeutta kieltäytyä määrätyistä töistä, ja työpaikan vaihtoon vaadittiin työnantajan suostumus. 1935 määrätyn lain mukaan nuorten aikuisten miesten iältään 18–25 vuotta täytyi suorittaa palkaton kuuden kuukauden työpalvelusjakso opintojen jälkeen. Työpalveluksen jälkeen seurasi kahden vuoden asepalvelus…”

 • avatar Nimetön

  Hoida immu haapaniementielle sepeliä on aika helkkarin huonossa kunnossa. Näytät kuinka remokratia toimii..ja valtatie 11 kuntoon Heti. Odotan puolivuotta ja katon menikö ääneni hukkaan. Niin jaa juu.. äiteelle se 100 euroa/kk lisää. Oli ostanut oikein narsissit pääsiäisen kunniaksi

  • avatar Nimetön

   Voit unohtaa sataset ja tiet. Vihervasureille kauniit puheet on eri asia kuin niiden edestä tekeminen.

  • avatar Nimetön

   Kannattaa soittaa tienhoitokunnalle. Älkää nyt ruvetko lällättämään vaikkei ehdokkaanne pässytkään läpi.

 • avatar Kalle Kustaa Korkki

  On tulossa kovat ajat valkoiselle heteromiehelle mikä käy töissä, omistaa polttomoottori käyttöisen auton ja syö lihaa!

  • avatar Jerry Cotton

   Valkoisella heteromiehellä on Itä-Suomessa seinällä hyvin rasvattu hirvikivääri ja Länsi-Suomessa varastossa hyvin rasvattu perämoottori.

 • avatar Nimetön

  Rinne veti puheitaan takaisin äänestyksen jälkeen ja lupasi että eläkkeisiin tulee korotus 30-vuoden kuluttua .

 • avatar Nimetön

  Kansanedustajan tehtävät ei voi olla kovin vaikeita kun katsoo edustajia ja joukossa tyhmyys tuplaantuu .

  • avatar Nimetön

   No sinne sitten neljän vuoden päästä. Hyvin menet joukon jatkona.

 • avatar Nimetön

  Eduskunnan puhemiehen nuija kuuluu toiseksisuurimmalle puolueelle, eli persuille. Siis Teuvo Hakkarainen seuraava puhemies. Halla-aho ei siihen virkaan lähde.

  • avatar Valta on ihan muilla tahoilla

   “Vallan saitte”? Demarit eivät saaneet valtaa. Demarit saivat kylmäävän tuskallisen tehtävän muodostaa hallitus, johon ei ole tule jäseniä kuin itse sanelemiensa ehtojen kanssa. Muussa tapauksessa demareita kutsuu oppositio. Demarien valta on ohut kuin mummon otsahius.

   • avatar Nimetön

    Juuri noin. Sen lisäksi demarien kannatus putosi viime kuukausina kuin lehmän häntä. Vain aika pelasti Sammakko-Rinteen täystuholta.
    Kaikkein nöyryyttävin häviö tulee Rinteelle olemaan hallituksen muodostamisyritys, josta hän ei tule suoriutumaan.
    Veikkaukseni on, että parin kuukauden sähellyksen jälkeen homma valuu Orpon hoidettavaksi.

 • avatar Nimetön

  Jos tarkkoja ollaan niin se satanen luvattiin alkavan 4 vuoden aikana, osissa 30€/vuosi.

Kommentointi ei ole käytössä.