VaLePaa juhlittiin torin täydeltä

Ylävitoset mestareille.

Värikäs konfettisade täytti tänään Sastamalan torin, kun VaLePa järjesti kannattajilleen mestaruusjuhlat.

Toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie kertoi, että Suomen mestaruuden keskiviikkona voittaneella joukkueella on riittänyt viime päivinä ohjelmaa.

“Toivottavasti kaikki pääsevät tänään lavalle”, hän naureskeli juuri ennen joukkueen saapumista.

Peräti viisi VaLePan pelaajaa on saanut maajoukkuekutsun, mistä toiminnanjohtaja on erityisen iloinen.

“Nuorista sälleistä ollaan kiinnostuneita maajoukkuetasolla. Meille on iso asia, että kasvatamme ja saamme viedä eteenpäin tällaisia pelaajia.”

Mestaruusliigajoukkueen ohella torilla juhlittiin VaLePan B-poikia, jotka onnistuivat hekin nappaamaan kultaa. Valmentaja Harri Lehtimäen mukaan junnujen juhlat ovat sujuneet aikuisia rauhallisemmin.

“Pojat saivat tripit ja kaksi merkkaria jokainen”, hän veisteli.

Lehtimäki myönsi, että B-juniorien ensimmäinen mestaruus sai valmentajan herkistymään.

“Tässä on nyt rivi miehiä, monta poikaa, joita kannattaa katsoa sillä silmällä, että heidät tulevaisuudessa muistaa”, hän ennusti.

Ilkka Nykäsen haastattelemat mestaruusliigapelaajat vahvistivat yksi toisensa jälkeen, ettei kulunut kausi ollut VaLePalle aivan mutkaton.

“Monenlaista tässä on kauden mittaan ollut ja joukkueen sisällä on tapahtunut paljon asioita. Vasta play offeissa joukkue hitsautui yhteen. Näköjään sitä tarvittiin pieni vaikeus johonkin kohtaan ennen kuin se sen jälkeen yhtä voittokulkua”, Olli Kunnari summasi.

Kauden liigapelaajaksi valittu Mikko Esko oli joukkuetoverinsa kanssa samoilla linjoilla.

“Tämä vuosi oli selvästi hankalampi kahteen edelliseen verrattuna. Meillä oli ylä- ja alamäkiä, mutta joukkueen sisältä löytyi jälleen huikea tahto voittaa ja lopputulos on loistava.”

“Voitto alkaa olla jo itsestäänselvyys”, Urpo Sivula heitti.

Sastamalan kaupungin tervehdyksen tuoneet sivistyslautakunnan puheenjohtaja Jari Kortelahti ja kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg muistuttivat VaLePan merkityksestä koko kaupungille.

“VaLePa on Suomessa ylivoimainen omalla osa-alueellaan, mikä todistaa, että Sastamalassa voidaan olla yhtä hyviä myös muissa asioissa”, Malmberg totesi.

Kortelahti korosti, että menestymiseen tarvitaan joukkueen lisäksi paljon muita tärkeitä tahoja.

“Valmentajat ovat tärkeitä, vaikka heidän tilastonsa näyttää aina plus-miinus nolla. Joukkuejohdon työpanos on valtava. Uskolliset fanit ja katsojat luovat hengen ja talkoolaiset tekevät töitä sitoutuneesti, tunteja laskematta”, hän luetteli.

Joonas-Ville Hietaniemi viihdytti yleisöä muun muassa Popedan ja Elviksen hiteillä.

 

Tori alkoi täyttyä jo hyvissä ajoin ennen VaLePan joukkueen saapumista paikalle.

 

Fanituotteet kävivät kaupaksi.
Mestarit saapuivat näyttävästi paikalle.
VaLePan joukkue saapui torille Olli Kunnarin ja mestaruuspokaalin johdolla.
Joukkue sai heittää yleisölle useammat ylävitoset.
VaLePan mestaruusliigajoukkueen kanssa lavalle nousivat myös kultaa voittaneet VaLePan B-pojat.

 

VaLePan juhlat vetivät torin täyteen.
Sastamalan kaupungin sivistyslautakunnan puheenjohtaja Jari Kortelahti muistutti puheenvuorossaan, että menestyneen joukkueen taustalla vaikuttaa monta henkilöä.
Torin täydeltä fanikansaa.
Kari Kaaja kantoi lavalle oven tulevaisuuteen. VaLePan Suomen mestarit ovat kirjoittaneet siihen nimikirjoituksensa jo vuodesta 2012 lähtien. Tämän voiton myötä ovesta täyttyivät viimeisetkin tyhjät kohdat.
Tänä vuonna myös B-junnut pääsivät raapustamaan oveen omat puumerkkinsä.
Juhlahumu huipentui ilmassa leijailevaan värikkääseen konfettisateeseen.

 

Pelaajien ympärillä riitti onnittelijoita.
Pelaajilta haluttiin nimikirjoituksia…
…onnitteluhalauksia…
…ja yhteiskuvia.
 • avatar Nimetön

  Lähdetään nyt ihan ensiksi siitä, että tori ei ollut läheskään täynnä.

 • avatar Nimetön

  niin ja ei o paskankan merkitystä todellakaan koko sastamalalle,nyt su aamuna ekan kerran luin et on jotain voittanu ku ei kerta kiinnosta.eikä merkitse mitään

  • avatar Nimetön

   Väittäisin kuitenkin että tyrvääläistä kiinnostaa huomattavasti enemmän valepan voitto kuin se että SINÄ heräsit sunnuntaipäivään elossa,vai oliko ikkunasi takana enemmän porukkaa seuraamassa aamujöpöäsi kuin torilla valepan kultajuhlassa?

   • avatar Nimetön

    Täällä nyt on pari tyrvääläistä hapannaamaa, jotka käyvät aina vähättelemään muiden onnistumisia. Heidän surkea elämänsä tuntuu vielä surkeammalta, kun muilla on iloinen ilme ja onnellinen fiilis. Näitä ilontappajia ei ole kovin monta. Ei anneta heidän viedä meiltä muilta iloa, jätetään heidän pahat puheensa ja kirjoituksensa vastaamatta, huomiotta. Näin me normaalit ihmiset emme saa katkeruuden ja ilottomuuden tartuntaa, eikä tuo Tyrvään tauti leviä edelleen.

   • avatar Nimetön

    Ei me hapannaamoja olla, mutta se mikä ottaa pattiin, on väkisin väännetty tekopirteys.

  • avatar Nimetön

   7.15, miten itse voit? Onko sinulla paha olo, puuttuuko elämästäsi rakkaus ja hyvät ystävät? Ajattelen sinua, elämän kolhimaa myötätunnolla. Kunpa löytäisit avun ja ottaisit sen vastaan.

 • avatar Nimetön

  Juu totista on? Totuushan on sellainen, että VaLePa on paikallinen urheiluseura jonka kärkenä on sen edustusjoukkue, jonka julkisuuskuva on muotoutunut sen oman toiminnan ja menestymisen myötä sekä median avustuksella. Homma on bisnestä, sponsorit pyörivät ympärillä etsien omaa hyötyään julkisuudesta ja edistävät sitä myötä oman liiketoimintansa näkyvyyttä. Valmentaja ja pelaajat ovat pääosin ammattilaisia, pelaavat ja tekevät työtään ja hankkivat sillä elantonsa, kuten kuka tahansa duunari konsanaan. Lentopalloa ja mitä tahansa ammatti urheilua voi verrata vaikka ammattiteatteriin. Näyttelijät esittävät näytöksen ja kansa istuu pääsylipun maksaneena tuoleissa katsomossa. Huippunäytäntöjä on useita vuosittain maassamme eri näyttämöllä. Erona lentopalloon ja jääkiekkoonkin on että keväällä ei mennä torille juhlimaan näyttelijä porukkaa? Lentopallo huippu-urheiluna ei todellakaan ole mikään ainoa asia edes Sastamalassa, paitsi lajin muutamille kymmenille faneille, se heille suotakoon. Yhteiskunnassa on paljon muitakin asioita jotka kaipaavst esille tuontia paljon huippu-urheilua tärkeämpinä. Hyvä että Tampere-Sastamala vouhotus on tältä keväältä loppunut ja päästään yhdessä kaikki sastamalalaiset keskittymään niihin normaaleihin oikeisiin asioihin joita jokaisella varmasti on tehtävänään.

 • avatar Markku Raatikainen

  Entisenä Valepan pelaajana olen ylpeä poikien saavutuksista ja mestaruuksista. Mielipiteitä pitää olla molempiin suuntiin ja kaikilla on oikeus olla omaa mieltään. Kuitenkin ja ikävä kyllä aika usein suurimmat arvostelijat,vähättelijät ja mollajat ovat anonyymeinä kirjoittajina eivätkä uskalla esiintyä omalla nimellään. Urheilu ja eritoten lentopallo urheilulajina,on äärimmäisen vaativaa,teknisen vaativuutensa, äärimmäisen fyysisyyden sekä muiden kanssa pelaajien vuoksi. Kuitenkin kaikki yhdessä tekevät siitä valtavan antavaa ja nautittavaa. Edelleen suurkiitokset Valepalle seurana ja taustahenkilöille,talkoolaisille ja Vammalalle! 4ever VaLePa! Ei oo mua,on vaan me!

Kommentointi ei ole käytössä.