VaLePa julkisti joukkueensa – Aleksi Mutka liberoksi, 205-senttinen David Pettersson verkkopeliä vahvistamaan

David Pettersson.

Vammalan Lentopallo julkisti keskiviikkona joukkueensa lentopallokaudelle 2019 – 2020.

Uusia nimiä joukkueessa ovat ruotsalainen David Pettersson ja tamperelaisesta lentopalloperheestä ponnistava Aleksi Mutka.

25-vuotias, 205-senttinen keskitorjuja Pettersson pelasi viime kauden ruotsalaisessa Hylte Halmstadin joukkueessa. Aiempaa kokemusta miehellä on Belgian ja Saksan kentiltä, ja hän on tuttu myös Ruotsin maajoukkueesta.

Peräti 362 sentin kurotuskorkeuteen ylettävä ja hyökkäystä parhaana puolenaan pitävä Pettersson odottaa mielenkiinnolla yhteistyötä Mikko Eskon kanssa.

“Olen kuullut paljon hyvää VaLePasta ja sen organisaatiosta. Se on harvinaista lentopallossa näinä päivinä.”

Petterssonin arvion mukaan VaLePa on seura, joka haluaa kaiken aikaa kehittyä ja joka tarjoaa myös pelaajille mahdollisuudet kehittyä.

Aleksi Mutka.

“VaLePa on vahva myös ensi kaudella”

Tuore libero, 24-vuotias Aleksi Mutka on kotoisin tamperelaisesta lentopalloperheestä. Isä Petri on pelannut maajoukkueessa ja ammattilaisena Ranskassa, veli Tomi pelasi Iskussa ja Hurrikaanissa ja sisar Emma pelaa LP Kangasalan riveissä.

Mutka aloitti liigauransa jo 18-vuotiaana Iskussa, jonka riveissä hän pelasi kolme kautta. Sen jälkeen vuorossa oli kaksi kautta Sampo Volleyssa. Kaudella 2017 – 2018 Mutka oli runkosarjan paras vastaanottaja ja hänet valittiin liigan All Stars -miehistön liberoksi.

“Kun kuulin mahdollisuudesta päästä VaLePaan, innostuin heti. Uskon, että pystyn kehittymään paljon ensi kaudella ja odotan pelejä kotimaassa ja ulkomailla. VaLePa on vahva myös ensi kaudella ja mielenkiintoista nähdä millaisia joukkueita muut seurat kasaavat. Taistelu mestaruudesta tulee olemaan kovaa”, Mutka tuumii.

Libero on muuttanut Sastamalaan kihlattunsa Mila Viljasen kanssa, joka solmi ensi kaudeksi sopimuksen LP Vampulan kanssa.

Tutut nimet jatkavat

VaLePan riveissä jatkaa joukko tuttuja miehiä.

Nuorilla maajoukkuepelureilla Mikko Karjarinnalla ja Aaro Nikulalla oli jo valmiiksi 2-vuotiset sopimukset, joista käynnistyy nyt toinen vuosi. Ilari Toimela teki jo keväällä kaksivuotisen sopimuksen ja Mikko Esko jatkaa pukkipaidassa seuraavat kaksi kautta.

Vuoden jatkosopimuksella jatkavat Niko Suihkonen, Arttu Lehtimäki sekä Olli Kunnari, joka on aloittanut seurassa uuden tehtävän JunnuValepan valmennuspäällikkönä.

Myös Markus Kaurto on tehnyt jatkosopimuksen, mutta hänellä on sopimuksessa ulkomaalaispykälä. Erik Sundbergillä oli siirtomahdollisuus toukokuun alkuun asti. Hän saikin houkuttelevia tarjouksia, mutta päätti jäädä VaLePaan.

18-vuotias VaLePan oman juniorikoulun kasvatti Paavo Kaski on noussut mukaan liigajoukkueen harjoitusrinkiin.

Joukkuetta luotsaa Janne Kangaskokko apunaan Matti AlataloMikko Korpela palaa parin vuoden tauon jälkeen tilastomieheksi, fysioterapeuttina aloittaa Jaro Nieminen. Joukkueen huoltajana jatkaa Manu Soro.

Lisäksi seura on aloittanut yhteistyön unilääkäri Henri Tuomilehdon kanssa.

Seuran yhteistyö Iskun kanssa jatkuu. VaLePa pelaa viime vuoden tapaan korkeintaan viisi ottelua Tampereella.