Sastamalan maisemakukkapeltojen avajaisia vietetään perjantaina

Onni ja Hilla Mikkola keräsivät äitinsä ja Katariina Pylsyn (kuvassa) kanssa kukkia matkalla autokaupoille. Kuva: Alueviestin arkisto / Minna Isotalo.

Sastamalan kymmenen maisemakukkapellon avajaisia juhlitaan perjantaina 9. elokuuta Roismalassa.

Avajaiset järjestetään Rudolf Koivun tien varrella sijaitsevalla kukkapellolla, joka on ilahduttanut ohikulkijoita jo hyvän tovin.

Kaikkiaan maisemakukkapeltoja on Sastamalassa tänä vuonna kymmenen – 10-vuotiaan kaupungin kunniaksi. Muut pellot sijaitsevat vanhojen kuntakeskusten alueella Kiikassa, Kiikoisissa, Keikyässä, Mouhijärvellä ja Suodenniemellä.

Avajaiset alkavat kello 17. Kokoontuminen tapahtuu Rudolf Koivun tie 10:n kohdalla, Junttilan tilan ja Levorannan Autoliikkeen lähellä Huittistentien varrella. Maaseutujohtaja Katariina Pylsy johdattaa kävijät kukkien keskelle ja esittelee maisemakukkapeltoja yleisölle.

Tilaisuudessa leikataan myös avajaisnauha, minkä jälkeen paikalla olijoiden on mahdollista poimia kukkia vaikkapa kotinsa kaunistukseksi.

Tapahtumaan ei ole pääsymaksua ja kukat ovat ilmaisia. Kukkia voi kaikilta pelloilta poimia niin kauan kuin niitä riittää.

Maisemakukkapelto ihastuttaa. Väriloistoa on kerrakseen.