Vammalan Nuorkauppakamari toivoo Joulupuu-keräyksestä jälleen ennätyksellistä

Vammalan Nuorkauppakamari valmistautuu perinteiseen Joulupuu-keräykseen. Emma Rinne toivoo, että paketteja kertyisi vähintään sama määrä kuin viime vuonna. Silloin lahjoja riitti kaikille kaksin kappalein.

Vammalan Nuorkauppakamarin väki valmistautuu parhaillaan loppuvuoden kiireisimpään projektiinsa, Joulupuu-keräykseen.

Viime vuonna eriarvoisessa asemassa oleville lapsille ja nuorille suunnattuun keräykseen tuli ennätysmäärä lahjoja, peräti 550 pakettia. Vähintään samanlaiseen lahjaröykkiöön tähdätään tänäkin vuonna.

”Avuntarvitsijoiden määrä ei ole ainakaan vähenemään päin”, toteaa keräystä luotsaava Emma Rinne.

Joulupuu-keräys toteutetaan yhteistyössä sosiaalihuollon sekä paikallisten yritysten kanssa. Toimintaansa laajentava Vammalan Nuorkauppakamari järjestää keräyksen tänä vuonna myös naapurikaupunki Huittisissa.

”Joulupuut pakettikortteineen ilmestyvät 27. marraskuuta Sastamalassa K-citymarketin aulaan, Torikeskukseen, Café Ernomaseen, K-market Äetsään sekä Häijään Säästömarketille. Huittisissa pakettikortin voi käydä nappaamassa Säästömarketista tai Huittisten Säästöpankin konttorista”, Rinne kertoo.

Pakettikortista käy ilmi lahjaa odottavan lapsen tai nuoren ikä, sukupuoli sekä mahdollinen toive paketin sisällöstä. Se, minkä arvoisen lahjan pakettiin haluaa kääräistä, jää ostajan harkittavaksi.

Rinteen mukaan paketteihin ei suositella käärittävän käteistä rahaa tai herkkuja.

”Käteistä parempi vaihtoehto ovat lahjakortit, joista varsinkin nuoriso tykkää. Karkkia tai suklaata ei kannata lahjoittaa, kun ei tiedä vastaanottajan mahdollisista allergioista.”

Yritykset mukaan entistä innokkaammin

Emma Rinne kertoo lahjatoiveiden olevan varsin moninaisia. Toivelistalla on niin leluja kuin käyttötavaraakin.

”Viime vuodelta jäi mieleen 9-vuotias poika, joka toivoi lahjaksi sukkia.”

Vammalan keskustan kivijalkaliikkeistä osa on mukana keräyksessä. Niistä lahjansa ostava saa paketistaan pienen alennuksen ja lahjan mukaansa valmiiksi paperiin käärittynä.

Valmiin paketin voi toimittaa Sastamalassa K-market Äetsään tai Häijään Säästömarketiin niiden aukioloaikojen puitteissa. Sekä Sastamalassa että Huittisissa paketteja ottavat vastaan myös yhteistyökumppani Huittisten Säästöpankin konttorit.

Lahjojen pitää olla perillä keräyspaikoissa viimeistään perjantaina 13. joulukuuta.

”Sen jälkeen me lajittelemme lahjat ja toimitamme ne sosiaalihuollon väelle. He kuljettavat ne edelleen apua tarvitseville hyvissä ajoin ennen joulua”, kertaa Rinne.

Emma Rinne on iloinen siitä, kuinka hyvin sastamalalaiset ovat ottaneet keräyksen omakseen. Hän uumoilee, että kortteja saa tänäkin vuonna lisätä joulupuihin tasaiseen tahtiin.

”Aiemmin kortit ovat saattaneet loppua päivässä, joten täydennysreissuja pitää tehdä usein.”

Joulupuu-keräykseen voivat osallistua sekä yksityiset henkilöt että yritykset. Rinne tietää, että monissa perheissä lahjansaaja on valikoitu oman lapsen iän mukaan ja käyty ostoksilla yhdessä tämän kanssa.

”Hienoa olisi, jos entistä useampi yritys intoutuisi tekemään hyvää ja ostamaan paketteja työporukalla.”