Paljon muuttui, mutta osoite pysyi – Uuden ja uljaan K-Market Vammalan avajaisia juhlittiin tiistaina

K-Market Vammalan kauppias Jari Hotanen pääsi tiistaina leikkaamaan poikki 30-vuotisen uransa ensimmäisen avajaisnauhan.

K-Market Vammala avasi tiistaina ovensa uusissa ja uljaiksi remontoiduissa tiloissa. Fyysinen muuttomatka ei ollut pitkä, sillä osoite on edelleen Nuutilankuja 4. Uusi liiketila sijoittuu samassa kiinteistössä piirun verran lähemmäs Roismalan liittymää, tiloihin, joissa aiemmin toimi kirpputori.

“Kaikki muu on uutta paitsi leipäkaluste, pullokone, osoite, henkilökunta ja aukioloajat”, naurahti kauppias Jari Hotanen napsaistuaan avajaisnauhan juhlallisesti poikki. Tilanne oli Hotasen 30-vuotisella kauppiasuralla ensimmäinen.

“En ole koskaan päässyt avaamaan ihan uutta kauppaa”, hän paljasti.

Remonttia tehtiin vanhan myymälän yhä ollessa auki. Alkuperäisen suunnitelman mukaan sen ovet piti laittaa säppiin viime viikon perjantaina, mutta sähkökaapissa tapahtunut kärvähdys vauhditti loppuunmyyntiä. Koska kassalle ja lamppuihin saatiin virtaa, kaikki jäljellä ollut tavara myytiin pois viikko sitten maanantaina puoleen hintaan.

“Kauppa tyhjeni nopeasti, iltakahdeksan jälkeen ei juuri ollut myytävää.”

Kaupassa palvelee tuttu henkilökunta, johon kuuluvat muun muassa Jaana Mäkinen (vas.), Soili Mäntysaari ja Tuija Pasanen.

Artikkelimäärä tuplaantui

Neliöt uudessa liiketilassa ovat suunnilleen samat kuin vanhassa, mutta ne on käytetty tehokkaammin. Kauppiaan mukaan tuotevalikoima on kasvanut miltei joka osa-alueella.

“Artikkelimäärä on helposti tuplaantunut vanhaan verrattuna”, Hotanen arvioi.

Remontti, loppuunmyynti ja uuden kaupan avaaminen ovat olleet melkoista pyöritystä myös K-Market Vammalan henkilökunnalle.

“Kaikki ovat joustaneet ja töitä on tehty hyvässä hengessä”, summasi myyjä Tuija Pasanen kuluneita viikkoja.

Hän iloitsi uusista liiketiloista siksikin, että viettää pian pyöreitä vuosia työurallaan.

“Tammikuussa tulee 30 vuotta täyteen tässä kiinteistössä. Ensin olin töissä Valtti-Rabatissa, joka muuttui Ruokavarastoksi, Valintataloksi ja sitten K-Marketiksi. Ihan mahtavaa, että vielä pääsin työskentelemään ihan uusiin tiloihin. Meillä on hyvä työporukka ja loistavat kauppiaat”, Pasanen jutteli.

Toinen K-Market Vammalan pitkaäaikainen myyjä Jaana Mäkinen myönsi, etteivät kaikkien tuotteiden paikat ole vielä henkilökunnallekaan ihan selvillä.

“Yhdessä asiakkaiden kanssa sitten etsitään”, hän naurahti.

Kaupassa tulijaa tervehtii ensimmäisenä pirteä hedelmätiski.

Helppo ja nopea

Kauppias Hotasen mukaan uudessa kaupassa on tarkoitus palvella asiakkaita samalla periaatteella kuin aiemminkin.

“Meidän valttimme on olla helppo, nopea ja palveleva. Niin sanottujen täydennysostojen lisäksi meiltä saa varmasti myös tarpeet arkiseen ruoanlaittoon”, hän lupasi.

K-Market Vammala palvelee pitkillä aukioloajoilla, ja on joka päivä avoinna kello 23:een saakka. Uudessa kaupassa pakettipalvelut laajenivat Postin pakettiautomaatilla, joka on sijoitettu marketin aulaan. Lisäksi paketteja kulkee Schenkerin ja Matkahuollon kautta.

Kauppa työllistää kymmenkunta henkeä.

Uuden myymälän tilavaan aulaan oli tiistaina katettu avajaiskahvit.
K-Market Vammala sijaitsee edelleen tutussa osoitteessa. Sisäänkäynti siirtyi muutamalla metrillä.