Ei pelkkää negatiivista – Härkäpakari pyrkii hyödyntämään koronan tuoman hiljaisuuden

Ikävien korona-uutisten keskellä Huittisten Härkäpakarilla on aihetta myös juhlaan, kun liikenneasema valittiin vuoden 2020 satakuntalaiseksi matkailuyritykseksi. Saija Saarinen, Timo Tuomola ja Kabir Saadat ovat ylpeitä saamastaan palkinnosta.

Uutisotsikot ovat viime päivinä täyttyneet vakavista ja ikävistä aiheista. Koronatoimien seurauksena moni yritys on nyt kovilla.

Hankala tilanne näkyy varsinkin matkailu- ja ravitsemusalalla. Tästä syystä valinta vuoden 2020 satakuntalaiseksi matkailualan yritykseksi tuli liikenneasema Härkäpakarin yrittäjä Timo Tuomolan mukaan parhaaseen mahdolliseen saumaan.

“Tähän hetkeen kaivataan iloisia kuulumisia ja positiivisuutta. Tällaisen palkinnon saaminen on juuri sitä. Matkailu on alusta asti ollut toimintamme peruslähtökohta, joten tuntuu hyvältä saada siitä kiitosta.”

Aina aikaansa edellä

Härkäpakari on toiminut Huittisissa jo 25 vuoden ajan. Tuomolan mukaan yrityksessä on aina pyritty olemaan aikaansa edellä.

“Ajatuksena on ollut katsoa pitkälle eteenpäin. Kun aloitimme toiminnan, ei Suomessa ollut vielä juurikaan vastaavanlaisia huoltoaseman, kahvilan ja ruokakaupan yhdistäviä kokonaisuuksia. Laman jälkimainingeissa piti olla vahva usko ideaan, että uskalsimme yhdessä isäni kanssa heittäytyä kehittämään jotain tällaista”, hän pohtii.

Jälkikäteen Tuomola on ollut tyytyväinen siihen, että jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa ajateltiin muutakin kuin senhetkisiä tarpeita.

“Se mahdollisti esimerkiksi Hesburgerin liittämisen Härkäpakarin yhteyteen myöhemmin.”

Etulinjassa on pyritty pysymään myös energiaratkaisuissa. Härkäpakari lämpenee maalämmöllä ja katolle on asennettu aurinkopaneelit.

“Autojen sähkölatauspistekin on tätä nykyä ihan päivittäisessä käytössä” Tuomola sanoo.

Talotekniikan ollessa kunnossa, seuraavana on tarkoitus keskittyä sisustukseen.

“Olemme uusimassa linjaston ja päivittämässä kalustusta. Piirustukset ovat vielä pöydällä, mutta uskon, että töihin päästään vielä tämän vuoden puolella.”

Hiljainen aika hyötykäyttöön

Koronan aiheuttama yllättävä hiljentyminenkään ei saa Tuomolaa lannistumaan. Hän pyrkii näkemään asiassa myös hyviä puolia ja jälleen kerran katsomaan pitkälle eteenpäin.

“Nyt kun sali on hiljaisempi, meillä on mahdollisuus toteuttaa tarpeellinen lattian hoito. Talo on auki joka päivä ja koko päivän, joten normaalioloissa työ olisi pitänyt hoitaa yöaikaan. Nyt, kun asiakasvirta on tavallista pienempi, pystymme rajaamaan tiloja ja toteuttamaan tarvittavat toimenpiteet päiväaikaan toimintoja sulkematta.”

Yrittäjällä riittää uskoa, että koronan aiheuttama tilanne saadaan hoidettua pienillä poikkeusjärjestelyillä.

“Tähän mennessä henkilökunta on joustanut hienosti tarvittaessa ja meillä on yhteinen tahtotila, ettemme jätä toisiamme pulaan. Tätä tällä hetkellä vallalla olevaa tilannetta lukuunottamatta olemme todella tyytyväisiä siihen, miten yrityksellä menee.”