”Myös muu Suomi saa vierailla Pirunvuoren Kivilinnassa” – Yle Femman Stugor -ohjelma tv:ssä viikonloppuna

Kuvausryhmä ja Eija Vaateri Sastamalan Oppaista. Kuva: Sastamalan kaupunki.

”Tänä viikonloppuna myös muu Suomi saa kyläillä meille tutussa Pirunvuoren Kivilinnassa, kun Yle Fem – kanavan Stugor-ohjelma näkyy televisiossa. Kyseessä on viime kesänä kuvattu jakso”, kertoo Sastamalan kaupungin matkailu- ja tapahtumatuottaja Teresa Herrero Fidfelt.

Ohjelma on kaksikielinen, ja siinä on suomenkieliset tekstit ruotsinkielisissä juonnoissa ja haastatteluissa.

”Mies, punainen auto, 10 000 kilometriä maantietä ja valtavasti kiinnostavia mökkejä. Kasper Strömman tekee syväsukelluksen mökkiarkkitehtuuriin, tietenkin pilke silmäkulmassa.”

Jaksossa pohditaan pitääkö mökki rakentaa tukeista ja lankuista? Strömman tutustuu kolmeen epätavanomaisista materiaaleista rakennettuun kesämökkiin.

Herrero Fidfeltin mukaan Pirunvuoren Kivilinna oli herättänyt Stugor-ohjelman tekijöiden kiinnostuksen jo aiemmin, mutta  sille löytyi ohjelmasta sopiva kohta, kun päädyttiin esittelemään erikoisista materiaaleista tehtyjä kesäasuntoja.

”Ohjelma kuvattiin Pirunvuorella melko tarkalleen vuosi sitten. Meiltä oppaana toimi Eija Vaateri ja ryhmän roolissa on moninaista väkeä avoimesta kutsusta matkailun, markkinoinnin ja kulttuurin työntekijöistä kesätyöntekijöihin saakka. Kuvausryhmä oli tehnyt huolellista työtä etukäteen ja myös ohjelman leikkaus- ja tekstitysvaiheessa he tekivät asiatarkistuksia ja olivat meihin yhteydessä”, Herrero Fidfelt kertoo.

Ohjelma on katsottavissa Areenassa jo nyt.
https://areena.yle.fi/1-50108006

Esitysajat:
* la 6.6. 18.10 – 18.40 Yle TV1
* su 07.06. klo 17.25 – 17.55 Yle Teema & Fem

Karkkulaista Klaus Rahikaista haastatellaan. Kuva: Sastamalan kaupunki.
Terveiset vieraskirjassa. Kuva: Sastamalan kaupunki.