Kourajoen kalakuolemien syynä sianlanta – käyttörajoitus jatkuu

Kuvituskuva Pixabay.

Kourajoen kalakuolemien syy on sianlannassa.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen mukaan Kourajoen läheisille pelloille levitettiin viikon 31 alussa sianlantaa lannoitetarkoituksessa. Levityksen jälkeen kohdalle sattui rankkasade, jonka seurauksena lantaa päätyi ojien kautta Kourajokeen.

“Kyseessä oli lannanlevitystilanne, joita tehdään myös kesäaikaan. Tämä on sallittua, mutta lantaa ei saisi päätyä vesistöihin”, ELY-keskus toteaa tiedotteessaan.

Etelä-Satakunnan ympäristötoimisto jatkaa terveydensuojeluviranomaisena Kourajoen käyttörajoitusta Riuttamaantien sillan ja Loimijoen välisellä jokiosuudella. Osuudella kehotetaan välttämään veden käyttöä talous- ja kasteluvetenä sekä uimista joessa.

Riuttamaantien yläpuolisella Kourajoen osuudella käyttörajoitukset eivät enää ole voimassa.

Tuoreimmat vesinäytteet on otettu torstaina 6. elokuuta. Uusien näytteiden perusteella koliformisten bakteerien määrät ovat lähteneet laskuun, mutta ovat edelleen pahimmillaan lähes 40-kertaiset normaaliin verrattuna.

Vedenlaadun seurantaa jatketaan edelleen.

Aiheesta aiemmin täällä.