Noin 250 asuntoa Huittisiin rakentanut Jarmo Ruusumaa aikoo vähentää projekteja – ”Vaaria kaivataan muihin hommiin”

Jarmo Ruusumaa luovuttaa vetovastuun rivitalo Kivirinteen rakentamisesta eteenpäin Rakennuspalvelu Lindholmille. Taustalla oleva Kivitasku on vielä Rakennusliike Jarmo Ruusumaa Oy:n rakentama.

Huittisten keskustaan, S-marketin kupeeseen alkaa pian nousta uusi rivitalo Asunto Oy Huittisten Kivirinne.
Rakennusprojekti on jatkoa naapurissa olevalle, viime vuonna käyttöönotetulle Asunto Oy Kivitaskulle.

Kivitaskun tapaan rivitaloa ei kuitenkaan rakenna Rakennusliike Jarmo Ruusumaa Oy, vaan rivitalokodit syntyvät ulvilalaisen Rakennuspalvelu Lindholm Oy:n toimesta.

”Nyt on aika vähän vähentää projekteja ja luopua asuntorakentamisesta”, Jarmo Ruusumaa toteaa.

Luopuminen tuntuu luontevalta, kun jo varsin pitkällä olevalle Kivirinne-hankkeelle löytyi sopiva jatkaja.

”Tämä projekti herätti heti mielenkiinnon ja olen erittäin halukas jatkamaan sitä. Selvittelin paljon Jarmon taustoja ja hänen hankkeidensa hyvä maine ja tunnettuus helpottivat päätöstä”, Mikko Lindholm kertoo.

Jotain tehtävä niin kauan kuin jalat liikkuvat

Lähes 30 vuotta toiminut Rakennusliike Jarmo Ruusumaa Oy on rakentanut Huittisiin noin 250 asuntoa. Yritys on toiminut vahvasti myös maatalousrakentamisessa, mitä Ruusumaa aikoo jatkaa tulevaisuudessakin.

”Jotain pitää tehdä niin kauan kuin jalat liikkuvat. Kokonaan en ole lopettamassa, mutta jostain pitää vähentää. Meillä on pieni työporukka, jonka kanssa on hyvä jatkaa muuta rakentamista”, hän kertoo.

”Vaaria kaivataan myös muihin hommiin. Yritys on vienyt elämästä niin suuren osan, että toivon hartaasti Jarmon ehtivän tulevaisuudessa tekemään vähän muutakin. Lapsenlapset voisivat olla ihana projekti rakentamisen rinnalle”, Jarmon Tiina-vaimo sanoo.

Jarmon mukaan yrittäjyys on ollut valinta, joka on kulkenut elämässä mukana kaiken aikaa. Aina se ei ole ollut aivan helppoakaan.

”Onhan se välillä tuntunut sellaiselta jatkuvalta vastatuulessa kulkemiselta, mutta ei koskaan ole tullut sellaista oloa, ettei jaksaisi.”

“Sijainti aivan huippu”

Jarmo Ruusumaa tietää, että asuntotuotanto on iso projekti läpivietäväksi. Siksi hänen mukaansa on hienoa saada nuorta verta mukaan.

”Me olemme tehneet paljon toimisto- ja hallinrakentamista sekä julkisivu- ja kattoremontteja. Porin Asuntomessuille rakensimme kaksikerroksisen rivitalo Jokisimpukan”, Lindholm mainitsee.

Kivirinne-projektista Lindholm vakuuttui erityisesti kohteen sijainnin vuoksi.

”Se on aivan huippu. Montaakaan tällaista aivan keskustassa olevaa tonttia ei ole tarjolla. Hankkeen taustalla on useita juttuja, jotka ovat vaikuttaneet tähän positiivisesti” hän toteaa.

Kivirinteen rakentamisen on tarkoitus alkaa vielä tämän syksyn aikana. Arvioitu valmistumisaika on ensi syksynä.

Jätä kommentti