Alansa edelläkävijä Sinituote yksi Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon saajista

Kokemäki
Kokemäki.

Fennia ja Suomen Yrittäjät julkistivat Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon lauantaina 17. lokakuuta.

Yksi palkinnon saajista on Kokemäellä toimiva Sinituote.

Kun Ilkka Brotherus osti 1940-luvulla toimintansa aloittaneen Sinituotteen noin 30 vuotta sitten, valmiina oli kaksi vanhaa muovikonetta, muutama työkalu ja neljä työntekijää.

Tuoteinnovaatioiden ja yritysostojen ansiosta Sinituote on nyt Pohjoismaiden johtava siivousvälineiden, vaatehuollon ja autotarvikkeiden konserni. Emoyhtiö Sinituote Oy:n lisäksi SINI-konserniin kuuluu neljä tytäryhtiötä.

Kodin tuotteiden pitkäikäisyyttä yrityksessä vaalitaan jo toisessa sukupolvessa. Ilkan tytär Johanna Hamro-Drotz nimitettiin toimitusjohtajaksi vuonna 2018.

“Olemme edelläkävijä Euroopassa sekä hiilineutraaliudessa että kierrätysmateriaalien käytössä omassa kohderyhmässämme. Siitä iso kiitos kuuluu myös työntekijöillemme, jotka ovat olleet aktiivisesti mukana ideoimassa ympäristövastuuseen liittyviä asioita”, Hamro-Drotz kiittelee.

Kokemäen tehtaan lisäksi Sinituotteella on pääkonttori Hausjärvellä, joka on yrityksen kotipaikka. Työntekijöitä yhtiöllä on 113. Liikevaihto vuonna 2019 oli 26 miljoonaa euroa ja liikevoitto 4 miljoonaa euroa.

Valtakunnallista Vuoden yrittäjäpalkintoa on jaettu vuodesta 1968 lähtien. Fennia ja Suomen Yrittäjät ovat halunneet nostaa palkinnolla yrittäjien ja yrittäjyyden arvostusta.

Sinituotteen lisäksi palkinnon saivat tänä vuonna By Pia´s, Kuljetusliike Ville Silvasti sekä Picosun.