Nuorkauppakamarille uusi nimi Sastamalassa – ”Siinä on vahva tunne, joka kuvastaa meitä alueemme kehittäjinä”

Kuvassa osa Rautaveden Nuorkauppakamarin jäsenistä vierailulla Loimaan kamarin kesäpäivillä.

Vammalan Nuorkauppakamari on saanut uuden nimen. Jatkossa se tunnetaan Rautaveden Nuorkauppakamarina. Miksi nimi vaihdettiin, tiedottaja Heli Loponen?

”Emme halunneet kytkeytyä enää pelkästään entisen Vammalan alueella toimivaksi järjestöksi. Toiminta-alueeseemme kuuluu koko Sastamala ja myös Huittinen.”

Loposen mukaan uusi nimi valikoitui äänestämällä useasta eri vaihtoehdosta. Kamarilaisten mielestä uusi nimi kuvaa hyvin alueen läpi kulkevia vesistöjä, eikä sido toimintaa yhdelle paikkakunnalle tai historiaan, jossa Vammala oli vielä olemassa.

”Nimessä on myös vahva tunne, joka kuvastaa meitä nuorkauppakamarilaisia alueemme ja itsemme kehittäjinä. Pyrimme uudistamaan ja laajentamaan toimintaamme tulevina vuosina, nimenvaihdos on osa suurempaa projektiamme tehdä toiminnastamme näkyvää ja aluetta hyödyttävää”, Loponen perustelee.

Yritysten tarvekartoitus käyntiin

Ensimmäinen kamarin toiminta-aluetta hyödyttävä projekti on marraskuussa käynnistyvä yritysten tarvekartoitus. Loposen mukaan tarkoitus on kerätä Sastamalan alueen yrityksiltä selainpohjaisen kyselyn avulla tietoja, joiden myötä palveluita, koulutusta, työvoimaa, infraa sekä muita yrityksiin vaikuttavia tekijöitä voitaisiin kehittää.

”Kyselyn tavoitteena on tuottaa tietoa, jonka avulla alueen sidosryhmät pystyvät tukemaan yrityksiä, jotta ne säilyvät jatkossakin elinvoimaisina ja toimintakykyisinä.”

Sama kysely tullaan toteuttamaan mahdollisesti myös naapurikunnissa.

”Kysely antaa yrityksille hyvää tietoa siitä, millaisten haasteiden kanssa muut toimijat painivat ja mahdollistaa esimerkiksi yritysten välisen yhteistyön haasteiden voittamiseksi”, Loponen kertoo.

Kamari on tarvekartoituksesta yhteydessä yrityksiin kuun vaihteen tienoilla. Kyselyn tulokset ovat julkista tietoa ja kaikkien hyödynnettävissä, itse kysely on anonyymi eikä vastauksia pysty linkittämään vastanneisiin yrityksiin tulosten perusteella.

Uusia jäseniä mukana

Vammalan Nuorkauppakamari juhli viime syksynä 50-vuotista taivaltaan. Juhlien jälkeen pienen ydinjoukon oli tarkoitus käynnistää aktiivinen jäsenhankinta. Onko se tuottanut tulosta?

”Kyllä on. Nyt puuhailemme noin kymmenen hengen porukalla. Korona sotki kaikki tämän vuoden tapahtuma- ja koulutussuunnitelmat, ja ensi vuonna on tarkoitus ponnistaa jäsenhakua hieman erilaisin menetelmin.”

Loponen muistuttaa, että kamariin otetaan jäseniä ympäri vuoden. Asiasta kiinnostuneet alle 40-vuotiaat voivat olla yhteydessä järjestöön vaikka heti.

Kamarilaisten loppuvuoteen mahtuu tarvekartoituksen lisäksi toinenkin projekti, perinteinen Joulupuu-keräys. Se tosin saa hieman uuden muodon.

”Keräämme tänä vuonna lahjojen sijaan lahjakortteja. Näin otamme huomioon koronavirusepidemian ja helpotamme keräyksen toteuttamista. Lahjakorttien avulla myös pystytään varmistamaan se, että lahjan saaja saa juuri sen lahjan jonka toivoo. Lahjan hankkiminen vieraalle lapselle pelkän sukupuolen ja iän perusteella ei nyky-yhteiskunnassa ole kovin helppoa.”