”Tarvitsemme Sastamalaan uusia asukkaita, se ei onnistu jos kaikki palvelut karsitaan”

Sastamalan kaupungin pääkeskus on Vammala. Kuvituskuva arkistosta.

Asian ytimeen osui Alueviestin pääkirjoituksessa 21.10. päätoimittaja Maija Latva kun kehotti säästöjen etsinnässä pöyhimään kunnolla myös kaupungin oman organisaation. Itsekin tovin kunnan palveluksessa toimineena tiedän, että löysää sieltä löytyy varmasti ja kuten pääkirjoituksessa todettiin, säästyvillä palkkakuluilla voitaisiin ylläpitää monia sellaisia palveluja, jotka vaikuttavat suoraan kaupungin pito- ja vetovoimaan.

On naurettavaa, että tikunnokkaan nostetaan kyläläisille tärkeät sivukirjastot ja rantasaunat, kun kaupungintalossa ihan liian monessa huoneessa pyöritellään lähinnä peukaloita. Moni kaupungin virkamies tekee kyllä myös tärkeää, joskus näkymätöntäkin työtä, mutta ihan liian monelle ei tällä hetkellä löydy järkevää tekemistä. Moni osa-alue pystyttäisiin hoitamaan helposti vähemmällä väkimäärällä.

Päätökset ovat toki vaikeita, mutta välttämättömiä. Hyväveli-/-siskoverkosto pitää myös unohtaa, kun aletaan pöyhiä. Nyt on aika ajatella kaikkien kuntalaisten etua, eikä pohtia miten sen työkaverin mahtaa käydä, kun työnkuva nostetaan framille. Me tarvitsemme Sastamalaan uusia asukkaita tai vähintäänkin meidän pitää pystyä pitämään kiinni nykyisistä. Se ei onnistu, jos kaikki palvelut karsitaan.

Läheltä tilannetta seurannut