Sastamalasta ympäristötaideteos Kankaanpäähän – Henri Ijäs voitti kutsukilpailun

Kuva: taiteilija Henri Ijäs, luonnos teoksen ”Toistot” yksityiskohdasta, 2020. 

Kankaanpäähän on valmistumassa ympäristötaideteos, jossa teräs muuntuu viideksi voimistelevaksi ihmishahmoksi. Leikatusta teräksestä valmistettava teos on sastamalalaisen kuvataiteilija Henri Ijäksen käsialaa.

Ijäksen teosehdotus “Toistot” voitti keväällä Tapalan peruspalvelukeskuksen peruskorjaus- ja uudisrakennushankkeen ensimmäisen vaiheen osana järjestetyn kutsukilpailun ja valittiin toteutettavaksi.

“Toistot” muodostuu leikatusta teräksestä, joista jokaisen viiden muoto toistaa venyttelyliikkeitä tekevän ihmisen kehon muotoja.

Teoksen ytimenä on toisteisuus, joka on Tapalan uudisrakennuksessa tapahtuvan fysioterapian ja hammashoidon yksi peruselementti. Ijäs toteaakin, että säännöllisin väliajoin ja toistuvasti tapahtuvat toiminnot takaavat kunnon ja hyvinvoinnin palautumisen, säilymisen ja kehittymisen.

Teos valmistuu loppuvuodesta ja täydentää sitten Kankaanpään kaupungin Taidekehä-kokonaisuutta.

Kilpailuun kutsuttiin neljä SAMK Kankaanpään taidekoulusta valmistunutta kuvataiteilijaa: Henri Ijäs, Ville Kirjanen, Laura Lehenkari ja Ilona Tala, joka on kotoisin Huittisista. Kaikki neljä teosehdotusta olivat korkeatasoisia ja mielenkiintoisella tavalla keskenään hyvin erilaisia.

Jätä kommentti