Lukiolaisten taksvärkkirahat Joulupuu-keräykseen – ”Halusimme tukea eriarvoisessa asemassa olevia nuoria”

Heli Loponen ja Sampo Satimus vastaanottivat lukiolaisilta mukavan summan Joulupuu-keräykseen. Vastalahjaksi lukiolle he toivat minikuusen. Lahjoituksen luovuttivat Ella Myllymaa, Helga Rantanen, Aarne Ollila ja Eetu Lindroos.

Vammalan lukion oppilaat lahjoittivat taksvärkkirahansa Rautaveden Nuorkauppakamarin järjestämään Joulupuu-keräykseen. Lahjoitettavaa kertyi yhteensä 3200 euroa.

Lukion oppilaskunnassa vaikuttava Ella Myllymaa kertoo, että summalla halutaan tukea eriarvoisessa asemassa olevia nuoria.

”Järjestimme lukiolla äänestyksen aiheesta ja eniten kannatusta sai Joulupuu-keräys.”

Eetu Lindroosin mukaan jokainen taksvärkkiin osallistunut toi 10 euroa yhteiseen pottiin. Suurin osa oppilaista teki hommia kotona tai isovanhemmilla, jotkut pääsivät päiväksi yrityksiin töihin.

Sosiaalitoimi vie lahjakortit lapsille ja nuorille

Lahjoituksen ottivat maanantaina lukiolla vastaan Nuorkauppamarin puheenjohtaja Sampo Satimus ja Heli Loponen. Avustettavia lapsia ja nuoria on tänä vuonna aiempaa enemmän, joten lukiolaisten lahjoitus oli yhdistykselle enemmän kuin tervetullut.

Pakettien sijaan Joulupuu-keräykseen voi tänä vuonna antaa lahjakortteja. Lahjakortin tulee olla hankittu sellaisesta paikasta josta 0-18 -vuotias lapsi tai nuori saa hankittua mieleisensä tavaran tai palvelun.

Keräyspisteet Sastamalassa ovat: Häijään Säästömarketissa, Äetsän K-marketissa, Subway Torikeskuskuksessa, Citymarketissa, Huittisten Säästöpankin Sastamalan konttorissa ja Kiskokabinetissa. Huittisissa toimituspaikkoja ovat: Huittisten Säästömarket, Säästöpankin Huittisten konttori, Satulinna ja Lounaskahvila WamPulla (Vampula).

Keräyspisteissä on Joulupuu-keräyksen logolla varustetut laatikot. Lahjakorttien päälle ei tarvitse kirjoittaa mitään, sosiaalitoimi jakaa ne eteenpäin.

Keräysaika alkoi maanantaina ja jatkuu itsenäisyyspäivään 6. joulukuuta saakka.

Poimintoja