Muistolan päiväkodin paikalle yksityinen päiväkoti? – Rakennusliike vuokraamassa tontin kaupungilta

Muistolan päiväkodin toiminta päättyi kesäkuun lopussa. Rakennuksen vanhempi osa on valmistunut 1920-luvulta. Kuva: Alueviestin arkisto / Veli-Matti Saksi.

Kesällä toimintansa lopettaneen Muistolan päiväkodin paikalle voisi tulla yksityinen päiväkoti.

Rakennusurakointi S. Tikakoski Oy on tehnyt kiinteistöstä Sastamalan kaupungille vuokraustarjouksen siten, että yritys vastaa tontille olevien rakennusten purkamisesta, vuokraa tontin ja rakentaa tontille uuden päiväkotirakennuksen. Tarkoituksena on vuokrata uusi kiinteistö yksityiselle päivähoidon järjestäjälle.

Kyseisen tontin pinta-ala on noin 4211 neliömetriä ja rakennusoikeus noin 2526 neliömetriä. Asemakaavassa se on merkitty sosiaalitointa ja terveydenhuoltoa palvelevaksi korttelialueeksi.

Muistolan päiväkodin kiinteistö on ollut myynnissä Etuovi.comissa syyskuusta alkaen. Myyntihinta on 150 000 euroa. Ostotarjouksia kiinteistöstä ei ole tullut.

Rakennusliikkeen nyt tekemä vuokratarjous on 7500 euroa vuodessa, mikä on 5 prosenttia kiinteistöstä pyydetystä myyntihinnasta.

Kaupungin konserni- ja elinvoimajaosto on käsitellyt vuokraustarjousta ja puoltaa asiaa. Esitetty ratkaisu on kaupunginvaltuuston hyväksymän Sivistyksen palveluverkko 2030 -ratkaisun mukainen ja päivähoito suhtautuu myönteisesti uuden yksityisen päiväkodin toteutukseen.

Asia on ympäristölautakunnan päätettävänä 8. joulukuuta. Esityksenä on, että entinen Muistolan päiväkodin tontti Nuupalan kaupunginosassa vuokrataan Rakennusurakointi S. Tikakoski Oy:lle 50 vuodeksi. Vuokrauksen toteutumisen ehtona on, että tontilla sijaitsevalle rakennukselle saadaan purkulupa.

Vanhin osa rakennuksesta on valmistunut 1920-luvulla, ja nykyisen asemakaavan mukaan kyseessä on kaupunkikuvallisesti arvokas rakennus, joka tulee pyrkiä säilyttämään.