Huittisten Yrittäjien puheenjohtajana aloittava Juha Suomela näkee paikkakunnan yrityskentän rehtinä

Mahdollisuus verkostoitua veti Suomelan mukaan yhdistystoimintaan.

Huittisten Yrittäjät ry:n uutena puheenjohtajana aloittaa vuodenvaihteessa Piharakennus J. Suomela Oy:n omistaja Juha Suomela.
Suomelalla on seitsemän vuoden kokemus Yrittäjien hallituksessa toimimisesta, mutta puheenjohtajan nuijaan tarttuminen vaati harkintaa yön jos toisenkin yli.

”Olen ollut hallituksessa mukana pitkään, mutta tähän asti ilman sen suurempaa roolia. Puheenjohtajaksi astuminen on vaativa tehtävä, sillä yhdistyksen nokkamiehenä edustan kaikkia jäseniämme”, Suomela pohtii.

Huittisten Yrittäjillä on tällä hetkellä noin 250 jäsentä. Suomelan mukaan yrittäjien toimialat ovat laidasta laitaan, mitä hän pitää yhtenä kaupungin vahvuutena.

Kaiken kaikkiaan Huittisissa toimii noin tuhat yritystä, yrittäjäyhdistykseen kuuluu siis vain neljännes kaupungin yrityksistä. Tässä Suomela näkeekin yhden suurimmista haasteistaan.

”Jäsenmäärän tulisi olla kasvusuunnassa. Mitä enemmän meitä on, sitä paremmin pystymme vaikuttamaan asioihin. Edunvalvonta ja toimintamahdollisuuksista huolehtiminen ovat tietenkin yksi yhdistyksemme tärkeimmistä tehtävistä.”

Tästä syystä Suomela pitää tärkeänä, että yrittäjäyhdistyksen ja Huittisten kaupungin vuoropuhelu on viime vuosien aikana lisääntynyt selvästi.

”Se on pitkälti Huittisten kaupunginvaltuuston puheenjohtajanakin toimivan Jouni Isotalon ansiota. Jounin luotsatessa Yrittäjiä ja ollessa mukana kunnallispolitiikassa, yhteistyö tiivistyi luonnostaan. Onkin todella sääli, että Jouni nyt jättäytyy pois Yrittäjien hallituksesta.”

Suomelan mukaan yhteistyöstä ei siitä huolimatta luovuta, päinvastoin.

”Nyt kun hyvä yhteys on saatu auki, sitä on ehdottomasti syytä vain lisätä. Kaupungin yrittäjämyönteisyys on elintärkeää kaikkien täällä toimivien yritysten kannalta, joten yhteistyön merkitystä ei voi mitenkään korostaa liikaa. Olemme päässeet hyvään asemaan, jossa kaupunki haluaa aidosti kuulla yhdistyksen mielipiteitä ja arvostaa meiltä saatua palautetta.”

Yhdistys lähemmäs kaikkia huittislaisia

Suomelan toiveissa on tuoda yrittäjäyhdistystä lähemmäs Huittisissa toimivia yrittäjiä sekä kaikkia huittislaisia.

Tuleva puheenjohtaja kannustaa vuoropuheluun ja uusien ideoiden tuomiseen yrittäjäyhdistyksen suuntaan.

”Perinteisesti olemme järjestäneet jäsenillemme tapahtumia ja koulutuksia. Itselleni yksi tärkeimmistä syistä lähteä mukaan yhdistystoimintaan oli verkostoituminen. Olen sitä mieltä, että yhteistyökumppanit ovat jokaiselle yrittäjälle kultaakin kalliimpia, joten näen erittäin tärkeänä että tulevaisuudessakin pystymme tarjoamaan yrittäjille mahdollisuuksia löytää yhteisiä säveliä keskenään.”

Tärkeänä Suomela pitää myös koulujen kanssa yhteistyössä tehtävää yrittäjäkasvatusta.

”Jatkumoa on ajateltava. Yhdistys haluaa sytyttää nuorissa sen ajatuksen, että yrittäjyys voi olla yksi tulevaisuuden vaihtoehdoista ja Huittisissa on mahdollista yrittää todella monipuolisesti.”

Suomela näkee huittislaisen yrityskentän rehtinä ja avoimena.

”Hyviäkään ajatuksia on mahdoton saada toimimaan, jos ne heti tyrmätään. Toivon, että omalta osaltani pystyn edesauttamaan nykyisen ilmapiirin säilymistä Huittisissa.”

Poimintoja