“Paperilla jo pitkään valmiina olleet suunnitelmat konkretisoituvat vihdoin” – Sastamalan Citymarket satsaa ravintolatason makuelämyksiin

“Paperilla jo pitkään valmiina olleet suunnitelmat konkretisoituvat vihdoin, vaikka alunperin valmista piti olla jo viime keväänä”, iloitsee kaupppias Outi Vesanen.

Sastamalan K-Citymarket täyttää maaliskuussa vasta neljä vuotta, mutta ajan hermolla pysyminen vaatii kauppias Outi Vesasen mukaan jatkuvia uudistuksia ja tuntuvia investointeja.

”Iso rutistus oli verkkokaupan pystytys nopealla aikataululla viime keväänä, kun korona alkoi jyllätä Suomessakin. Verkkokaupasta onkin tullut todella suosittu palvelu, ja se työllistää meillä kolme vakituista henkilöä”, Vesanen kertoo.

Suurin osa verkkokaupan asiakkaista, noin 80 prosenttia, noutaa ostoksensa itse, lopuille ostokset kuljetetaan kotiin.

”Tällä hetkellä verkkokauppatilauksia kerätään vain arkipäivisin, mutta tarvetta olisi myös lauantaipäiville. Yhden ostospäivän lisääminen onkin nyt työn alla.”

Sastamalan Citymarketin muutostöiden parissa ahertaa porilainen Rakennus Uusitalot Oy.

Kaupoilta odotetaan ravintolatason makuelämyksiä

Nyt Sastamalan Cittarissa liikutellaan jälleen seiniä.

”Maaliskuun alussa valmisruokatarjontamme laajenee asiakkaiden toivomaan suuntaan, sillä ihan uutena palveluna myyntiin tulee paikan päällä valmistetut sushit, artesaanipizzat sekä aasialainen buffet. Salaattibaarikin uudistuu, ja meille tulee myös kahden koneen tuoremehuasema”, Vesanen luettelee.

Korona lykkäsi uudistusten toteutusta noin vuodella, mutta nyt rakennustyöt saatiin käyntiin reilu viikko sitten.

Sushit tullaan valmistamaan Citymarketin avokeittiössä, tuoreista raaka-aineista ja asiakkaiden silmien alla.

”Yhteistyökumppaninani toimii Luckie Bao, jolla on yli 20 Luckiefun’s -sushiravintolaa monissa Suomen suurimmissa kaupungeissa. Halusin ulkoistaa sushit taholle, jolla on vuosien kokemus tästä suositusta japanilaisherkusta”, Vesanen kertoo.

Kauppias on havainnut, että asiakkaiden odotukset muuttuvat tiuhaan, myös valmisruoan suhteen.

”Nyt kaupoiltakin odotetaan ravintolatason makuelämyksiä, perinteiset einekset eivät enää riitä”, hän tietää. Muutenkin asiakkailta tulee toiveita liki päivittäin, ja kauppiaan mukaan se on pelkästään hyvä asia.

Outi Vesaselle leipomotilan työvaiheista raportoi vastaava mestari Jouni Mikola.

Toinenkin suuri investointi

Samaan aikaan kun Sastamalan Citymarketissa siirrellään seiniä, on menossa toinenkin uudistus. Hyllytuotteille tulee sähköinen hinnannäyttö.

”Euromäärältään juuri tämä on mittavin, 170 000 euroa. Verkkokaupan pystytys maksoi noin 60 000 ja tämän nyt käynnissä olevan remontin hinta liikkuu 100 000 euron kieppeillä.”

Kauppiaan seuraava agendakin on jo selvillä.

”Kunhan näitä nyt tehtäviä investointeja saadaan hiukan makseltua, niin seuraava hankintani on pullonpalautusautomaatti, johon voi kaataa kerralla jätesäkillisen pulloja”, Outi Vesanen paljastaa.

Ihan pienestä investoinnista ei siinäkään ole kyse, sillä moinen vekotin kustantaa kauppiaalle äkkiä kuusinumeroisen summan.

Muokattu 13.1. klo 8.15. Korjattu kuvatekstiin Rakennus Uusitalot Oy porilaiseksi. Jutussa luki aiemmin, että yritys olisi köyliöläinen.

Jätä kommentti