“Yhtään jos olisimme aikailleet, vauva olisi syntynyt autoon” – Huittisten vuoden ensimmäisellä oli vauhtia jo vatsassa

Mira Kaasalaisen ja Johannes Järän viikon ikäinen tyttövauva seuraa jo uteliaana vierestä, millaisia leikkejä vajaan parin vuoden ikäinen Taavi-veli keksii.

Vuoden kuudes päivänä, tarkalleen ottaen 6.1.2021 kello 20.50 saapui maailmaan Huittisten vuoden ensimmäinen vauva. Sopivasti syntymäpäivälahjana isälleen Johannes Järälle.

“Koko raskauden ajan sitä vähän puhuttiin, että olisi mahtavaa, jos vauva syntyisi samana päivänä kuin isänsä. Laskettu aika olisi ollut vasta 9. päivä, joten emme kuitenkaan uskoneet, että vauva todella syntyisi samana päivänä”, äiti Mira Kaasalainen kertoo.

Todellinen yllätys oli myös se, että vauva ennätti maailmaan Huittisten vuoden ensimmäisenä.

“Tällaista mahdollisuutta emme edes huomanneet ajatella”, vanhemmat naurahtavat.

Vauhdikas ja vaativa

49 senttiä pitkä ja 3630 grammaa painanut pikkuneiti tupsahti maailmaan melkoisella vauhdilla. Johannes kertoo, että vielä iltapäivällä töistä tullessaan hän ei olisi osannut aavistaa, että illalla pitää vauvaa sylissään.

“Pieniä merkkejä alkoi olla ilmassa iltapäivällä, mutta ei mitään isompia kipuja tai muuta. Soittelin Poriin ja sieltä sanottiin, että vielä voi odotella rauhassa. Alkuillasta totesin Johannekselle, että taitaa olla paras lähteä ainakin näyttäytymään. Matkalla sitten jo puhisin, että kannattaa painaa vähän kaasua”, Kaasalainen kertaa.

“Lähdimme Huittisista puoli kahdeksan aikaan ja kymmentä vaille yhdeksän vauva oli sylissä. Yhtään jos olisimme aikailleet, vauva olisi syntynyt autoon”, Järä lisää.

Vauhdikasta luonnetta tyttö osoitti Kaasalaisen mukaan jo vatsassa.

“Huomattavasti vilkkaammin hän siellä käyttäytyi kuin isoveljensä aikanaan.”

Eläväinen luonne on ollut havaittavissa myös muutaman ensimmäisen yhteisen päivän aikana kotona.

“Siinä missä isoveli vain söi ja nukkui, pikkusisko osaa selkeästi olla vaativaisempi. Mielenkiinnolla odotamme jatkuvatko nämä luonteenpiirteet myös tulevaisuudessa”, Kaasalainen sanoo.

Veli ja sisko kuin yö ja päivä

Vanhempien mukaan vauvasta saa kasvaa juuri sellainen persoona, millainen hän itse haluaa olla.

“Tärkeintä on se, että hän pysyisi terveenä”, Järä toivoo.

Pikkusiskon ja isoveljen luonteet ovat kuin yö ja päivä, mutta ulkonäöllisesti kaksikko on vanhempien mukaan kuin yksi ja sama vauva.

“Jos vauvakuvat laittaisi vierekkäin, mekään emme varmaan erottaisi kumpi on kumpi. Molemmilla oli syntyessä paksu tumma tukka, mutta sittemmin Taavista on tullut pellavapää. Saa nähdä käykö myös pikkusiskolle samoin”, vanhemmat pohtivat

Vuoden ja 9 kuukauden ikäinen Taavi on ottanut vaativan isoveljen roolin hyvin vastaan.

“Välillä hän käy silittämässä vauvan päätä ja sitten jatkaa taas omia puuhiaan”, Kaasalainen kertoo.

Nimi selville vasta ristiäisissä

Vauvan sukupuoli selvisi vanhemmille varmuudella vasta synnytyksessä. Ehkä tästä syystä pienokainen ei saanut itselleen mitään lempinimeä.

“Hänestä on puhuttu koko ajan vain vauvana”, Järä kertoo.

Varsinainen nimi on jo päätetty, mutta se paljastetaan vasta ristiäisissä.

“Mitään kaikista yleisintä nimeä emme ole valinneet. Ainakaan itse en muista kuulleeni Huittisissa kenestäkään samannimisestä”, Kaasalainen kertoo.

Jätä kommentti