Liikunnasta lautapeleihin, kokkailusta legoihin – Sastamalan seurakunnan kerhojen kevätkausi käynnistyy

Silja Kulkkula ja Nella Widberg kokkikerhossa viime vuoden tammikuussa. Kevätkauden ensimmäisessä kerhossa tehtiin lämpimiä voileipiä. Oikealla Milana Olechnovic. Arkistokuva Pauliina Vilenius.

Sastamalan seurakunnan kouluikäisten kerhot jatkavat toimintaansa tällä viikolla, jos koronatilanne sallii. Varhaisnuorille on tarjolla eri puolilla kaupunkia kaikkiaan 19 erilaista kerhoa liikunnasta lautapeleihin ja kokkaamisesta legokerhoon.

Liikuntakerhot eivät käynnisty vielä, sillä ne pidetään liikuntasaleissa, joissa ryhmätoiminta on ollut koronaviruksen vuoksi tauolla. Tämänhetkisen tiedon mukaan kerhot pääsisivät alkamaan ensi viikolla, kun liikuntapaikat avataan.

Lasten päiväkerhojen kevätkausi käynnistyy Sastamalan seurakunnassa viranomaisten antamien kokoontumisrajoitusten puitteissa. Vapaita kerhopaikkoja voi tiedustella Outi-Tuulia Haavistolta p. 050 314 9061. Perhekerhojen kokoontuminen ei ole vielä mahdollista.

Seurakunnan kerhoissa noudatetaan tehostettua käsihygieniaa ja ryhmien koko on viranomaisten määräysten mukaan rajattu enintään kymmeneen henkilöön. seurakunta seuraa tarkasti viranomaisten ohjeita, joten muutosten mahdollisuus on olemassa.

Päiväkerhoissa ohjaajilla on käytössään visiirit/maskit ja lapsia kuljettaville aikuisille esitämme maskivelvoitteen.

Tullessa kerhoon lapsen voi jättää kerhon ovelle, jos ohjaaja on ottamassa hänet vastaan. Jos aikuisen on välttämätöntä tulla kerhotiloihin, niin hänen tulee käyttää maskia ja asettaa se kasvoilleen jo ennen kerhotiloihin saapumista. Lähtiessä lapset pyritään vaatettamaan valmiiksi, jolloin vanhemman ei tarvitse kuin noutaa hänet ulko-ovelta.

Kerhot kokoontumisaikoineen ja –paikkoineen löydät seurakunnan nettisivuilta.

Juttua tarkennettu klo 15.40 liikuntakerhojen osalta.