Yleisöltä: “Parhaani mukaan auton lumesta putsaan – eikö se riitä?”

Toisille helppoa, kaikille ei niinkään, pohtii yleisönosastollemme kirjoittanut.

Luin 13.1. Alueviestistä nimimerkin w2w kirjoituksen, jossa hän moitti autonsa huonosti lumesta putsanneita. Kirjoittaja toivoi autoilijoiden käyttävän muutaman minuutin enemmän ajoneuvonsa putsaamiseen lumesta – ihan jo liikenneturvallisuuden nimissä.

Se on helppo sanoa, jos lämpimästä autotallista tai vaikka autokatoksesta lähtee liikenteeseen. Kyllä ihmisten mahdollisuudet täysin lumesta vapaaseen ajoneuvoon vaihtelevat suuresti.

Oma autoni on taivasalla, ja pienikokoisena naisihmisenä sen putsaaminen on vaikeaa. En kunnolla edes meinaa ylettyä harjaamaan lunta citymaasturini katolta.  Ja joskus voi auton katolle jäädä sellainen jäisempi lumikerros, kyllä siinä auton maalipinta kärsii, jos sitä pitäisi ruveta pois raapimaan.

Pitäisikö minun nyt sitten vaihtaa matalampaan autoon sen takia, että jonkun muun mielenrauha pienestä lumikaistaleesta järkkyy?

Tiedoksi: en aio vaihtaa autoa, enkä liioin hankkia seuralaista sen vuoksi, että auto olisi täysin lumivapaa.

Terveisiä mielensäpahoittajille

 

  • avatar Mullikuhnuri

    Hanki pidempivartinen harja, niitä kyllä löytyy. Kyllä sinun pitää autosi putsata lumesta. Jos autosi on sinulle liian iso etkä kykene siitä huolehtimaan, sinun todellakin pitää myöntää valinneesi väärin perustein kulkuvälineesi ja vaihtaa se sinulle sopivampaan.

  • avatar Topi

    Älä välitä asiattomista kommenteista. Sinun ei ole mikään pakko ei laillinen eikä muutenkaan raapia autostasi kaikkia lumia pois ja pilata auton maalipintaa. Otat sen mikä lähtee helposti ja katsot että lasit, valaisimet sekä rekisterikilvet on puhtaat, se riittää hienosti! Et ole valinnut väärin autoasi, ei pakettiautolla ajavatkaan yletä kattoa puhdistamaan ja sekin on ok. Aja ihan rauhassa lumisella autollasi, huomioiden aikaisemmin mainitsemani seikat. Mukavaa talven jatkoa!

Kommentointi ei ole käytössä.