VaLePan koronatauko katkeaa – Oulun Etta haastaa pukkipaidat torstaina

VaLePa
Arkistokuva VaLePan ja Ettan kohtaamisesta viime vuoden tammikuulta / Hannu Moilanen.

VaLePan koronatauko päättyy tänään torstaina 14. tammikuuta, kun pohjoisesta pukkipaitoja saapuu haastamaan Oulun Etta. Pelistä ei pääse nauttimaan paikan päällä, sillä koronarajoitusten vuoksi ottelu pelataan suljetuin ovin. Ruutu+ lähettää ottelun netissä.

Etta tuo mukanaan monia tuttuja pelimiehiä. Keskitorjuja Juha Aho voitti Suomen mestaruuden VaLePassa keväällä 2014. Muutaman vuoden pelitauon jälkeen Aho on palannut tositoimiin. Erittäin nopeatempoinen pateri läsähtelee edelleen voimalla parkettiin.

Libero Jesse Mäntylän kanssa VaLePa on käynyt monet kovat pelit, kun hän pelasi Hurrikaanissa. Kesällä 19 vuotta täyttävä Aleksi Muukkonen on puolestaan tällä kaudella tehnyt läpimurtoa Ettan hakkurina. Hän on tärkeä lenkki joukkueen hyökkäyspelissä.

Yleispelaajan paikasta kilvoittelevat Jan Helenius, Kasimir Vuorinen ja Janne Marttila. Joel Laakso on jo kokenut passari, johon hyökkääjät voivat luottaa.

Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa on onnistunut vuodesta toiseen valmentamaan joukkueensa kovalle tasolle, vaikka pelaajat ovat vaihtuneet melkoisesti. Ettan ja Kuoksan tavaramerkkeinä on ollut erityisesti peräänantamaton puolustuspeli.

Myös VaLePa on kehittynyt tähän kauteen kovaksi torjunta-/puolustuspelijoukkueeksi. VaLePasta löytyy seitsemän pelaajaa, joiden pituus on kaksi metriä tai enemmän. Se luo edellytyksiä hyvälle torjuntapelille. Eniten peliaikaa näistä ovat saaneet Aaro Nikula (212cm), Mikko Karjarinta (210cm) ja David Pettersson (205cm).

Harjoituspelit ovat osoittaneet, että myös Juho Kaunisto (206cm), Anssi Vesanen (202cm), Ilari Toimela (200cm) ja Matias Tihumäki (200cm) ovat valmiita pelimiehiä hyppäämään kentälle.

Mikko Esko, Romans Sauss, Sakari Mäkinen ja Risto Ruohola hallitsevat hyvällä sijoittumisella puolustuspallojen pelaamisen. Nuoret VaLePa-kasvatit Aaro Pihlajamäki ja Paavo Kaski ovat myös näyttäneet omat taitonsa.

Seuraa voi tukea maksamalla otteluun 15 euron virtuaalilipun.

Jätä kommentti