“Inhottava osuus eli pelitarvikkeiden pakkaus jää välistä” – Sastamalan nuorisopalvelut järjestää ensimmäiset etälanit

Kuvituskuva Pixabay.

Nuorisotilojen sulkemisen myötä nuorisotyö on siirtynyt vahvasti sosiaaliseen mediaan ja nettiin. Tulevana perjantaina 22. tammikuuta Sastamalan nuorisopalvelut järjestää nuorille ensimmäistä kertaa SN Games -etälanit Discord-serverillä verkossa.

SN Games -etälanien ohjelmassa on luvassa muun muassa peliturnauksia Fortnitesta ja Rocket Leaguesta ja peleissä noudatetaan ikärajoja.

“Lanit eivät kuitenkaan koostu pelkästään turnauksista, vaan luvassa on myös vapaampaa pelailua ja muuta oheisohjelmaa. Nuorisotyöntekijöiden kanssa voi tulla vapaasti höpöttelemään myös lanien aikana”, kertoo nuorisotyöntekijä Maisa Ahvonen.

Nuorten vastaanotto etälanien järjestämisestä on ollut positiivinen ja moni odottaa tapahtumaa innoissaan.

“Lanien muuten inhottava osuus, eli pelitarvikkeiden pakkaus jää välistä, kun laneille osallistutaan kotoa käsin ja jäljelle jää vain hauskaa pelailua”, Ahvonen jatkaa.

Lanit kestävät kello 17-23, mutta etkoilla voi jo kello 14 eteenpäin Sastamalan nuorten discordissa.

Discord on paikka, jossa voidaan käydä keskustelua teksti- tai puhekanavan puolella. Alusta tarjoaa mahdollisuuden monenlaiseen pelailuun tai striimaamisen muille käyttäjille. Palvelimelle voi tulla nimimerkillä ja vaikka vain seurailla, mitä tapahtuu.

Nuorisotyöntekijät ovat paikalla arkisin tiistaista perjantaihin ja joka päivälle on suunniteltu erilaista pelailua. Discordiin pääsee liittymään Sastamalan nuorten nettisivuilta, josta löytyy myös tarkempi verkkonuorisotyön viikko-ohjelma.

Jätä kommentti