Jalmari Kulmala haluaa pitää ikätoveriensa puolta – “Opiskelijoille matkakorvauksia tai pienimuotoinen tuki?”

Kiikoislainen keskustan ehdokas Jalmari Kulmala lähtee kuntavaalitaistoon, koska haluaa tuoda nuorille ikäisiään ehdokkaita. Kuva: Kotialbumi.

Kevään kuntavaalien nuorinta laitaa Sastamalassa edustaa 18-vuotias kiikoislainen Jalmari Kulmala. Hän on Vammalan lukion abiturientti ja tavoittelee tulevaisuudessa opiskelupaikkaa kasvatusalalta yliopistosta.

Kulmala kertoo olleensa kiinnostunut politiikasta lapsesta saakka. Lisäksi hän on osallistunut aina aktiivisesti kiikoislaisten yhdistysten toimintaan.

”Haluan tuoda ehdokkaisiin lisää vaihtoehtoja ja varsinkin nuorille ikäisiään ehdokkaita”, hän toteaa.

Kulmala on ehdolla keskustan listalta. Hänen mukaansa Sastamala on maaseutukaupunki, jonka elinvoimaisuuden kannalta hyvinvoivat kaupunginosat ovat tärkeitä.

”Koen keskustan puolustavan parhaiten kaikenikäisten sastamalalaisten asumista jokaisessa kaupunginosassa. Keskustasta huokuu myös aito halu kaupunkimme kehittämiseen”, Kulmala perustelee puoluevalintaansa.

“Kaupungin ei pidä toimia ankeuttajana”

Jalmari Kulmala on huolissaan Sastamalan nykyisestä säästölinjasta, joka kohdistuu aggressiivisimmin sivuterveysasemiin ja koulutukseen.

”Niistä saatavat säästöt katoavat pitkässä juoksussa sillä ne ovat tekijöitä, joita pitää ennemmin parantaa tai ainakin ylläpitää, jotta Sastamalan muuttotappioita saadaan vähennettyä varsinkin lapsiperheiden osalta.”

Kulmalan mukaan lapsiperheille ja ikäihmisille on varmistettava hyvä arki riittävillä lähipalveluilla myös entisissä kuntakeskuksissa. Hän toteaa asukasluvun säilymisen tai jopa mahdollisen kasvun kaupungin maaseututaajamissa turvaavan myös keskustan elivoimaisuuden.

”Sote vääjäämättä tulee, mutta kaupungin ei itse pidä toimia ankeuttajana vaan innostajana ja elvyttäjänä.”

Kulmala haluaa pitää ikätoveriensa puolta. Hän kertoo pyrkivänsä vähentämään nuorten poismuuttoa opiskelujen perässä.

”Ratkaisuja voisivat olla esimerkiksi kirjansa Sastamalassa säilyttäville opiskelijoille maksettavat matkakorvaukset tai pienimuotoinen tuki.”

Valtatien 11 vaikutus merkittävä pohjoisilla alueilla

Kiikoislainen nostaa esiin myös liikenneyhteydet.

”Haluan Sastamalan olevan turvallinen asuinpaikka, jonka nopeat liikenneyhteydet Poriin ja Tampereelle mahdollistavat työnteon ja opiskelun Sastamalasta käsin. Turvallisuus ei kuitenkaan toteudu valtatie 11:llä. Etenkin kantatie 44:n risteystä täytyy kehittää. Siinä on tapahtunut aivan liikaa loukkaantumiseen tai kuolemaan johtaneita onnettomuuksia.”

Kulmala huomauttaa valtatien 11 vaikutuksen olevan Sastamalan pohjoisten keskuksien elinkeinoelämälle merkittävä, aivan kuten valtatien 12 eteläisille keskuksille.

”Valtatie 12:n kehittämisen jälkeen olisi siis luonnollista siirtyä valtatien 11 ongelmakohtiin.”

Mitä Jalmari Kulmala uskoo tuovansa Sastamalan kuntapolitiikkaan, jos hän pääsee läpi?

”Tuon uutta intoa ja määrätietoisuutta päätöksentekoon. Uskon laskevani kuntalaisten kynnystä kertoa ajatuksiaan ja kehitysideoita suoraan päättäjille. Toisin uusia raikkaita tuulia entisten puhureiden joukkoon.”

Jätä kommentti