Muutoksia kalastuslupiin Suodenniemen alueella – “Talven kalastuskausi lähtenyt hyvin liikkeelle”

Ahvenet pöydällä. Kuvituskuva.

Sastamalassa Suomun metsäjärvien (Kaituri) ja Suodenniemen kalatalousalueen yhtenäislupien lunastus on muuttunut. Taustalla on entisten Mahnalanselän-Kirkkojärven, Suodenniemen ja Vammalan seudun kalastusalueiden vesien yhdistyminen Kokemäenjoen yläosan kalatalousalueeksi vuoden 2019 alussa.

Yhdistymisen myötä myös kalastusmääräykset yhtenäistettiin.

Lupia ei voi enää maksaa kalastusalueen tileille eikä virheellisesti maksettu lupa oikeuta kalastukseen. Luvat voi ostaa suoraan verkkokaupasta kalapassi.fi tai Villihinnasta Sastamalasta ja Kalakaapusta Nokialta.

“Näistä luvanmyyntikanavista saa reittivesien lisäksi muun muassa lupia Kiikoisjärvelle, Houhajärvelle ja Ylistenjärvelle sekä uisteluun Mouhijärvelle”, sanoo kalatalousalueen toiminnanjohtaja Päivi Pyyvaara.

Pyyvaaran mukaan uudet kalastusmääräykset on otettu hyvin vastaan ja kysyntä on runsasta. Kalatalousalue myy lupia yhtenäislupa-alueelleen niin uisteluun kuin seisoville pyydyksille. Lisätietoja saa muun muassa kalatalousalueen nettisivuilta kalasta.net.

Pyyvaara kertoo talven kalastuskauden lähteneen hyvin liikkeelle.

“Etenkin pikkujärvillä jäätilanne alkaa olla hyvä, mutta reittivedellä tulee voimakkaiden virtausten vuoksi olla erityisen varovainen jäällä liikkuessa.”

Valtion kalastonhoitomaksun voi lunastaa osoitteessa eraluvat.fi.

Jätä kommentti