Sastamalan seurakunta: Normaali kokoava toiminta keskeytyksissä ainakin helmikuun loppuun

Tyrvään kirkko. Kuva: Pauliina Vilenius.

Kaikki yli kymmenen hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisä- ja ulkotiloissa on kielletty Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (avi) päätöksen perusteella 8. helmikuuta 2021 asti.

Koska koronatilanteessa ei ole näköpiirissä olennaisia muutoksia, tulee Sastamalan seurakunnan normaali kokoava toiminta olemaan keskeytyksissä ainakin helmikuun 2021 loppuun, tiedotti seurakunta maanantaina.

Päätöksen piirissä eivät ole lakisääteinen hallinto, seurakunnan lapsi- ja perhetyö eivätkä kouluihin liittyvä yhteistyö ja kouluikäisten nuorten toiminta, niitä voidaan jatkaa viranomaisten määräämien tila- ja henkilörajoitusten puitteissa.

Kokoontumisrajoitusten jatkuessa ankarina läpi koko talven ja ehkä keväänkin ovat seurakunnan työntekijät – viranomaisten kanssa neuvoteltuaan – selvittäneet, miten voidaan tarjota ehtoollinen tai ruoka-apua, miten voidaan pitää rippikoulua ja miten toteuttaa esimerkiksi kinkerit.

Rippikouluryhmät kokoontuvat talvella jokainen oman suunnitelmansa mukaisesti. Osa kokoontumisista toteutetaan etänä ja osa talven kokoontumisista on niin, että ryhmä jaetaan viranomaisten edellyttämällä tavalla pienempiin, korkeintaan kymmenen rippikoululaisen ryhmiin.

Jumalanpalvelukset (messut) ja ehtoollishetket kirkoissa ja radiossa

Tyrvään kirkon messut joudutaan toteuttamaan ainakin tammi-helmikuun ajan ilman läsnä olevaa seurakuntaa. Jumalanpalvelukseen voi 24.1. alkaen kuitenkin osallistua ensin radion välityksellä klo 10-11 ja sen jälkeen noin klo 11-13 aikana seurakuntalaiset voivat halutessaan tulla yksin, kaksin tai perheenä ehtoolliselle Tyrvään kirkkoon. Iskelmä Sastamala lähettää jumalanpalvelukset suorana lähetyksenä taajuudella 97,7 MHz.

Kappelikirkoissa tai kappelien seurakuntataloissa tullaan sunnuntaista 24.1. alkaen kahdesti kuukaudessa toteuttamaan ainakin pari peräkkäistä ehtoollishetkeä, joihin voi osallistua enintään 10 henkilöä kerralla ja joihin tulee siksi ilmoittautua etukäteen. Tarkemmat tiedot näiden ehtoollishetkien päivämääristä, kellonajoista ja ilmoittautumisesta annetaan viikoittain seurakuntatiedoissa.

Diakoniatyö, toimitukset ja sielunhoito

Diakoniatyöntekijät tavoittaa puhelimen tai sähköpostin kautta. Ruoka-avun antamista jatketaan. Kotikäyntien osalta noudatetaan harkintaa ja korostettua varovaisuutta. Laitoskäyntejä tehdään vain laitoksen pyynnöstä, laitoksen ohjeistuksen mukaan. Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä yksityistä keskustelua ja sielunhoitoa varten.

Kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään 10 ihmistä. Siunaus- ja muistotilaisuuden osalta omaisilla on mahdollisuus painavista syistä poiketa tästä ja kutsua hautajaisiin ne vainajan läheiset ja omaiset, jotka katsovat olevan perusteltua kutsua. Kaste- ja vihkitilaisuudet suositellaan pidettäviksi seurakunnan tiloissa.

Kevättalven 2021 kinkerit siirretään kesään

Pääosin Sastamalassa kodeissa pidettäviä kinkereitä ei voida toteuttaa tänä vuonna kevättalvella, vaan kinkerit siirretään pidettäväksi tulevana kesänä, ensisijaisesti kodeissa ja jos sää suinkin sen sallii, pihakinkereinä.

Jätä kommentti