Tiktok-Maikki ja telkkarista tuttu Jenni markkinoimaan Huittista – “Tarkoituksena nostaa esiin, mitä kaikkea täällä on”

Maikki Helminen esittelee Huittista lyhyillä ja rennoilla Tiktok-videoilla.

“Hyvinvointivuosi”, summaa Huittisten kaupungin elinvoimajohtaja Riikka Peippo kaupungin hankkeiden ja projektien täyteistä suunnitelmaa vuodelle 2021.

“Viime vuosi meni koronan vuoksi todella poikkeuksellisesti. Nyt tuntuu ihanalta, että alkamassa on niin paljon kaikkea ihan uutta”, hän suorastaan puhkuu intoa.

Moni kuluvan vuoden hanke on jatkoa jo aloitetulle, esimerkiksi Loimijoenpuiston eli niin sanotun WPK:n rannan kunnostus jatkuu Rautasillan kupeessa.

Ulkoilualueita aletaan kuitenkin kunnostaa myös muilla suunnilla.
Vanhankosken lehtoalueella olevalle Saaren tilalle on tarkoitus rakentaa taukopaikka, joka mahdollistaa vaikka yöpymisen.

“Nuotiopaikka, laavu ja puusee. Myös rantasauna halutaan ottaa taas käyttöön”, Peippo luettelee.

Hanke on tarkoitus toteuttaa yhdessä yhdistysten kanssa.

“Mukaan on lähtenyt jo mukavasti kummiyhdistyksiä, mutta toivomme saavamme niitä vielä lisää, jottei asia jää kovin pienen porukan harteille ja käy sillä tavalla turhan suureksi rasitteeksi”, Peippo sanoo.

Kännölän ulkoilualueella tullaan kunnostamaan ainakin valaistus ja opaste.

“Tähän on haettu rahoitusta ELY:ltä ja projektin laajuus riippuu siitä, saammeko sen. Pientä kunnostustyötä tullaan tekemään joka tapauksessa.”

Yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa on menossa myös monia hankkeita.

Satafoodin Modernit maatilat -hankkeen myötä halutaan päivittää suomalaisten mielikuvia kotimaisesta ruoantuotannosta vastaamaan todellisuutta 2020-luvusta.

Lions club Huittinen vetää projektia, jonka tarkoituksena on rakentaa Ripovuorelle näköalatorni ja rantaan laituri.

Lauhan maamiesseura kunnostaa Kokemäenjoenrantaan venevalkamaa ja kylvää kesäksi kukkapellon.

Jokea ja jokirantaa kunnostetaan myös Korkeakosken kyläyhdistyksen toimesta.

Keskusta-aluetta ja kivijalkakauppaa elävöitetään SAMK:n kulttuuri- ja historiaosaamista sekä teknologiaosaamista yhdistävällä Kulttuurikierros-hankkeella.

Tiktok-Maikki esittelee huittislaiset kesätyöt

Kevään mittaan Huittinen ottaa haltuun myös yhden uuden sosiaalisen median kanavan Tiktokin.

Tässä apuna toimii kaupungilla harjoittelijana oleva, Tiktokissa jo valmiiksi suosittu Maikki Helminen.

Tiktok-Maikin videoiden avulla on tarkoitus tavoittaa erityisesti paikkakunnan nuoria ja etsiä heille kesätyöpaikkoja.

“Taustalla on fakta, että kesätyöpaikkojen määrä vähentyi viime vuonna valtakunnallisesti huomattavasti. Myös Huittisissa monen nuoren kesätyöpaikka peruuntui koronan vuoksi ja me täällä kaupungillakin saimme runsaasti yhteydenottoja, että mitä nyt voisi tehdä. Tänä vuonna kesätyöpaikkoja pitäisi olla tarjolla jälleen viime vuotta paremmin, mutta normaali tilanne ei ole vieläkään”, Peippo tietää.

Helminen esittelee huittislaisia yrityksiä ja heillä tarjolla olevia kesätyöpaikkoja muutaman kymmenen sekunnin mittaisilla videopätkillä.

“Tyyli on hyvin rento. Menen paikalle ja kysyn pari, kolme kysymystä työpaikkoihin liittyen”, Helminen kertoo.

Videot paitsi tarjoavat avoinna oleville työpaikoille ja Huittisissa toimiville yrityksille julkisuutta, myös esittelevät koko kaupungin mahdollisuuksia uusin silmin.

“Haluan näyttää, että Huittisissa on tarjolla hyviä työpaikkoja, eikä täältä välttämättä tarvitse lähteä minnekään. Huittisissa on oikeasti todella paljon kivoja juttuja, kun ne vaan huomaa”, Helminen korostaa.

Videoille mukaan haluavat yrittäjät voivat olla suoraan yhteydessä Helmiseen. Tiktok-Maikin ensimmäiset videot ovat jo ilmestyneet someen.

“Ensimmäinen kesätyöpaikka voi tuoda nuorelle ihan uskomattoman onnistumisen kokemuksen, joka kantaa pitkälle”, Helminen muistuttaa.

Levävaara houkuttelee citymaalaisia Huittisiin

Jenni Levävaarasta tuli huittislainen kaksi vuotta sitten. Maalta kotoisin oleva nainen kaipasi Helsingistä takaisin maaseudun rauhaan. Rahgamo resortin hankkiminen Huittisten Korvenkylästä oli Levävaaralle ja hänen perheelleen unelmien täyttymys.

Vastaavanlaisia haaveita on tällä hetkellä monella muullakin kaupunkilaisella. Citymaalaisuus, kaupunkilaisuuden ja maaseutuasumisen yhdistävä trendi on vahvassa nosteessa.

Tähän ilmiöön halutaan tarttua hanakasti myös Huittisissa.
“Seurasimme trendiä jo ennen koronaa. Tekniikan ja tietoliikenneyhteyksien parantumisen myötä ihmiset alkoivat tehdä töitä paikkariippumattomasti etänä. Koronan myötä ilmiö suorastaan räjähti, kun töitä jäätiin tekemään kotiin, eikä mökiltä välttämättä palattu kaupunkiin”, elinvoimajohtaja Riikka Peippo taustoittaa.

Nyt Huittisissa halutaankin selvittää, miten yhä useampi maalaisuudesta haaveileva kaupunkilainen saadaan tulemaan juuri Huittisiin.

“Mitä Huittisten pitää tarjota, jotta maalle muuttamisesta unelmoivat ovat valmiita toteuttamaan haaveensa täällä”, Levävaara pohtii.

Selvitystyötä tehdään Levävaaran johdolla, Joutsenten reitin rahoittaman hankkeen voimin.

“Tarkoituksena on selvittää, mitä Huittisista mahdollisesti puuttuu, mutta ennen kaikkea nostaa esiin sitä, mitä täällä on. Taide, luonto ja ilmiömäinen lähiruoka sekä kattava palvelutarjonta ovat asioita, jotka myös meidän huittislaisten olisi hyvä nähdä vielä paremmin”, Levävaara sanoo.

Kaupungista maalle muuttavat hakevat asumiselta tilaa ja rauhaa. Myös omavaraisuus on tämän hetken nouseva trendi.

“Itselleni yksi painavimmista syistä muuttaa maalle oli varhaiskasvatus. Täällä päiväkodissa on tarjolla kasvua tukeva, inspiroiva ja turvallinen ympäristö, mikä on lapsiperheen näkökulmasta ihan ykkösasia”, Levävaara kertoo.

Hankkeen tiimoilta tullaan käymään aktiivista vuoropuhelua paitsi sosiaalisessa mediassa myös erilaisissa tapahtumissa.
Huittisten tunnettuutta, brändiä ja imagoa Levävaara aikoo vahvistaa aitojen tarinoiden voimalla.

“Haluan nostaa esiin huittislaisia tarinoita niin kuvien, videoiden kuin vaikka podcastien kautta”, hän suunnittelee.

Jätä kommentti