Korona leviää hälyttävästi Huittisissa – “Karanteenin rikkominen on terveydensuojelurikkomus”

Kuvituskuva koronaviruksesta: Pixabay.

Korona leviää tällä hetkellä Huittisissa hälyttävästi, kaupunki tiedottaa.

Tänään perjantaina 19. helmikuuta on ilmoitettu seitsemän uutta tapausta ja lisäksi on yksi, aiemmin todettu. Kaikki liittyvät aikaisemmin todettuun ja tiedotettuun tartuntaketjuun.

Lisäksi ulkokuntalainen koronapositiivinen henkilö on ollut Härkäpakarilla kello 14-16 ja huittislainen koronapositiivinen Brewer`s Pubissa sunnuntaina 14.2.2021 klo 12-14 välisenä aikana. Samaan aikaan Härkäpakarilla tai Brewer`s Pubissa olleita pyydetään tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan herkästi testiin.

“Tietoomme on tullut tapauksia, joissa tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräämää karanteenia korona-altistuksen jälkeen olisi rikottu.

Muistutamme, että karanteenimääräyksiä on ehdottomasti noudatettava. Karanteenin tavoitteena on estää koronaviruksen leviämistä.

Huomioitava on, että myöskään tahoillaan karanteeniin määrätyt henkilöt eivät voi tavata keskenään, koska osalla heistä tartunta voi olla ja osalla ei. Tällöin tartunnan saaneet voivat tartuttaa henkilöt, joille tartuntaa ei olisi tullut. Jos karanteenissa olevalta otetaan näyte, saatu negatiivinen tulos ei vapauta karanteenista”, Huittisten kaupunki muistuttaa.

Karanteenin rikkomisessa on kyse terveydensuojelurikkomuksesta. Jos joku tahallaan tai huolimattomuuttaan rikkoo viranomaisen antamaa karanteenimääräystä ja laiminlyö tartuntataudin leviämisen estämiseksi asetetun velvollisuuden, voidaan hänet asettaa karanteeniin ulkopuolelta lukittuun tilaan tai  tuomita rikoslain 44 luvun 2 §:n nojalla sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi kuukaudeksi, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta.

Päivitys klo 22.34: Huittisten kaupunki tiedotti saaneensa Härkäpakarin tapauksesta virheellistä tietoa, oikea aikaväli muutettu juttuun, kello 14-16.

Jätä kommentti