Yhdistys kaupungin tueksi? – “Kalssu ry:ssä pohdittu erilaisia rahoitusvaihtoehtoja”

Kaalisaaren hyppytorni. Kuva: Minna Isotalo.

Perjantaina esiteltyjen Sastamalan liikuntapaikkakyselyn tulosten ohessa virisi keskustelu Kaalisaaren hyppytornista. Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Jari Kortelahti nosti esiin tornin erityislaatuisuuden.

“Meillä on kahdeksanmetrinen torni, joka alkaa olla Suomessa harvinainen. Aika moni vastaavista on kunnostettu viime aikoina moottorisahalla, koska Tukesin ohjeet syvyyksistä ovat aika tiukat.”

Kortelahti näkee, että hyppytorni voisi toimia turistimagneettina samalla tavoin kuin vieressä sijaitseva skeittiparkki.

“Skeittiparkki on osoittautunut hyväksi investoinniksi. Pienet skeittarit ovat omalta paikkakunnalta, mutta useat partasuiset tulevat muualta hyvin tehdyn parkin ja upean sijainnin perässä perässä. Hyppytorni voisi toimia samanlaisena vetovoimatekijänä.”

Kortelahti ei vielä sulkisi ruoppauksen mahdollisuutta kokonaan pois vaihtoehdoista, vaan näkee, että kansalaisaktiivisuudella ja talkoilla tornin ylimmältä tasolta voitaisiin hyppiä jatkossakin.

Kaalisaaren hyppytornin puolesta toimiva Kalssu ry on jo ilmaissut kiinnostuksensa tehdä yhteistyötä kaupungin kanssa tornin toimintaedellytysten turvaamiseksi.

Yhdistyksen puheenjohtaja Mikko Joona vahvistaa asian.

“Yhdistyksessä on pohdittu erilaisia varainkeruumahdollisuuksia, myös hankerahoituksen hakeminen on ollut esillä.”

Joona kertoo, että yhdistyksellä on kaupungin kanssa ensi viikolla Kaalisaareen liittyvä yhteinen suunnittelupalaveri.

Aiheesta aiemmin: Kaalisaaren aluetta kehitetään, mutta hyppytornin tulevaisuus epäselvä? – ”Halusin varmistaa tornille aikalisän”

Jätä kommentti