Perussuomalaisten Jarno Manni on entinen viranhaltija – Hän lähti ehdolle, koska aika oli asialle kypsä

Jarno Manni asuu Varilassa mutta viihtyy myös rantahuvilallaan Kärppälässä. Kuva pyöräilyreitin varrelta Tyrvään Pyhän Olavin kirkolta: kotialbumi.

Sastamalan Varilassa asuva Jarno Manni halusi lähteä ehdolle kuntavaaleissa, koski koki, että aika on asialle kypsä. Hän kertoo pysytelleensä tarkoituksella etäällä puoluepolitiikasta, koska on työskennellyt muun muassa kunnanhallinnossa kunnansihteeri-sivistysjohtajana – ei tosin Sastamalassa, vaan Keski-Suomessa. Viranhaltijana Manni koki, että on parempi pysyä neutraalina.

”Perussuomalaisten rinnalla oli muitakin vaihtoehtoja, mutta Perussuomalaiset on kohonnut yhtenäiseksi, oikealla agendalla esiin tulevaksi puolueeksi, joka uskaltaa ottaa esiin valtavirran vastaisiakin teemoja”, perustelee Manni puoluevalintaansa.

Odottamaton korona-virus on luonut tilanteen, jossa on kestettävä vielä jonkin aikaa, ennen kuin elämä palaa tavanomaiseksi. Sastamalassa on paljon positiivista ja kaupungin mahdollisuudet kestävän kehityksen uralla ovat hyvät, Jarno Manni näkee. Hänelle on tärkeää, että kaupungissa pidetään huolta elinvoimaisuudesta, elinkeinoelämän ja yrittäjien toimintamahdollisuuksista yhteistyössä seudullisesti.

”Olemme Tampereen lähellä ja uudet maakuntarakenteet kenties joskus selkiytyvät. Tässä yhteistyössä ja verkostohallinnassa on erittäin tärkeää olla proaktiivisesti mukana.”

Yhteistyön ohella on kyettävä pitämään omien puolta, Manni tuumaa. Sastamalan koulupalveluverkkouudistus on ajankohtainen. Opettajien arvostus, selkeä toimivalta ja hyvinvointi on olennaista. ”Hyvinvoiva opettaja luo oppilailleen parhaan oppimisilmapiirin.”

Mannin mukaan koulujen tulee toimia lasten parhaaksi, ei lasten ehdoilla tai lasten huoltajien ehdoilla.

”Vähin äänin edistetty sivistyssektorin liudentaminen sote-sektoriin valtakunnan tasolla, luo uhkakuvia”, hän toteaa.

Manni korostaa, ettei sivistystä saa nähdä toimialana, josta voidaan siirtää resursseja soten loputtomiin tarpeisiin. Sote-uudistuksen jälkeen koulutuspalvelut jäävät kunnille tärkeimmäksi toimialaksi.

Jätä kommentti