Hyvinvointiapteekki Sinua varten – ”Oli tarve sitten hoito, hemmottelu tai isompi remontti, meiltä löydät aina oikeat työkalut avuksesi”

Hyvinvointiapteekin apteekkari Anne Lehtonen esittelee noutolokerikkoa, joka asennettiin apteekin pääoven viereen Torikeskukseen viime viikolla.

Kamfertintipoilta tuoksuva burananostopaikka vai asiakkaan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehtiva matalan kynnyksen terveydenhuollon toimipiste?

Sastamalan Torikeskuksessa toimiva Sastamalan 1. Apteekki haluaa ehdottomasti kuulua jälkimmäisiin. Apteekkari Anne Lehtosen johdolla apteekkia luotsataan entistä enemmän hyvinvoinnin tavaratalon suuntaan.

Mahdollisuudet perustehtävien rinnalla ovat monipuoliset, ja niihin apteekissa halutaan tarttua. Apteekin nimi on nykyisin Hyvinvointiapteekki ja visio on yksinkertainen: Sinua varten.

Oli tarve sitten hoito, hemmottelu tai isompi remontti, hyvinvointiapteekista löytyvät aina oikeat työkalut asiakkaan avuksi.

Hyvän olon merkitys korostuu poikkeusaikana

Anne Lehtonen muistuttaa, että jokaisen ihmisen kannattaa huolehtia omasta hyvinvoinnistaan. Hyvän olon merkitys korostuu erityisesti poikkeusaikana, jollaista Sastamalassakin on koronaviruksen vuoksi viime keväästä saakka eletty.

”Raskaan ajan keskellä on entistä tärkeämpää miettiä sitä, mitä juuri minä tarvitsen. Onko oikea aika lähteä liikkumaan? Hoitaa kuntoon kuivat silmät tai kuiva nenä? Mitä oma kroppa tarvitsee? Aina vastaus ei ole selkeä, mutta ratkaisua voi lähteä hakemaan ammattitaitoisen henkilökuntamme avulla.”

Hyvinvointiapteekissa apu on lähellä ja helposti saavutettavissa. Apteekissa voi asioida ilman ajanvarausta, ja saman katon alta saa monenlaista palvelua lääkehoidon arvioinnista astmalaitteiden käytön opastukseen ja annnosjakelusta lääkkeiden kotiinkuljetukseen.

”Uusin palvelu on noutolokerikko, joka on asennettu Torikeskukseen apteekin pääoven viereen. Lääkkeensä voi noutaa halutessaan sieltä asioimatta apteekissa lainkaan.”

Noutopalvelua tukee tulossa oleva järjestelmä, jolla oman apteekin ammattilaiseen saa yhteyden kännykän kautta vaikka kotisohvalta.

”Farmaseuttimme laittaa täällä päässä luurit korville ja käy asiakkaan kanssa ohjeistuksen läpi. Tuotteet voi maksaa samalla ja noutaa joko apteekista tai noutolokerikosta.”

Toiminnan perusta aina perustehtävissä

Anne Lehtosen mukaan uusia palveluita kehitetään asiakkaiden hyväksi. Hyvinvointiapteekki haluaa olla helpottamassa ihmisten arkea. Henkilökuntaa koulutetaan jatkuvasti, ja viimeisimpänä työntekijät ovat opiskelleet itsehoidon koulutuksen.

Vaikka palveluvalikoima laajenee, muistuttaa apteekkari toiminnan perustan olevan aina apteekin perustehtävissä eli resepti- ja itsehoitolääkkeiden toimittamisessa, lääkeneuvonnassa, lääkkeiden oikean ja turvallisen käytön opastamisessa sekä lääkkeiden hyvästä saatavuudesta huolehtimisessa.

Proviisori Rauna Poutanen on myös personal trainer. Hän kutsuu kiinnostuneita kahdeksan viikon yhteiseen tehostarttiin.

Personal trainer kutsuu tehostarttiin

Kaipaatko apua ruokavalion kuntoon laittamisessa? Haluatko keventyä kesäksi?

Hyvinvointiapteekin proviisori Rauna Poutanen on myös koulutettu personal trainer. Hänen vetämänsä matalan kynnyksen hyvinvointiryhmä käynnistyy keväällä.

”Jos olet pohtinut, että pitäisi aloittaa ja ottaa itseäsi niskasta kiinni, ryhmä on siihen oiva tapa. Kyseessä on kahdeksan viikon tehostartti, jonka aikana treenataan yhdessä pienessä porukassa. Samalla käydään läpi terveellisen syömisen perusteet.”

Poutanen vakuuttaa, että kyseessä on matalan kynnyksen ryhmä. Ylä- tai alaikärajaa ei ole, eikä aiempaa kuntoilukokemusta vaadita. Kokoontumiset toteutetaan pienessä, maksimissaan viiden henkilön ryhmässä ja tällä tietoa ulkona, missä turvavälit on helppo säilyttää.

Harjoitusten avulla kehitetään sekä aerobista- että lihaskuntoa. Myös liikkuvuusharjoitteet kuuluvat ohjelmaan.

”Lihaskuntoliikkeet tehdään oman kehon painolla tai esimerkiksi kuminauhan avulla. Osallistua voivat siis hekin, jotka eivät miellä kuntosaliharjoittelua omakseen”, Poutanen kannustaa.

Proviisori ja personal trainer muistuttaa lihaskuntoharjoittelun tärkeydestä kaiken ikäisille.

”Pelkkä kävely ei lisää lihasmassaa, ja mitä iäkkäämpi ihminen on, sitä nopeammin lihakset surkastuvat. Lihaskunnostaan tulisi pitää hyvää huolta, jotta toimintakyky säilyy mahdollisimman pitkään.”

Kiinnostuitko? Kysy lisää apteekin henkilökunnalta!

Johanna Karlssonin viihtyisässä hoitohuoneessa apua saavat niin talven kuivattamat kasvot kuin karheaksi päässeet kantapäät.

Hemmottelua ja hoitoa kosmetologin käsissä

Kosmetologin hoidot ovat yksi osa Hyvinvointiapteekin palveluvalikoimaa. Johanna Karlssonin viihtyisässä hoitohuoneessa apua saavat niin talven kuivattamat kasvot kuin karheaksi päässeet kantapäät. Intialainen päähieronta puolestaan tarjoaa rentouttavan hetken arjen kiireiden keskelle.

Kosmetologi Karlssonin mukaan apteekin tiloissa toimivassa hoitolassa on monia hyviä puolia.

”Meille on helppo tulla. Kulku on esteetön, hoitohuoneeseen pääsee vaikka rollaattorin kanssa. Samalla reissulla hoituvat apteekki- tai kauppa-asiat. Koska emme ole pelkästään kauneushoitola, tänne uskaltaa tulla kuka vain. Ilmeisesti tästä johtuen myös miesasiakkaita on jonkin verran.”

Karlsson muistuttaa, ettei esimerkiksi jalkavaivoja tarvitse hävetä. Paksut kynnet ja kovettumat ovat kosmetologille arkipäivää, lisäksi hän opiskelee jalkojenhoidon ammattitutkintoa. Eniten palkitsee, kun pitkään vaivoista kärsinyt asiakas saa avun ja lähtee apteekista tyytyväisenä.

Kasvohoidoissa Johanna Karlsson käyttää kotimaista Atopik-sarjaa, jonka tehoaineina toimivat suomalainen mustikka, kaura ja prebiootit. Samoja tuotteita on myynnissä apteekin valikoimissa.

Hoitotyön lisäksi Karlsson auttaa asiakkaita mielellään kosmetiikkaostoksissa. Hyvinvointiapteekin valikoima on laaja, ja sopivia tuotteita löytyy jokaiselle kukkarolle.

”Monet osaavat jo tulla meille ostamaan kosmetiikkaa. Apteekki koetaan luotettavana paikkana tehdä näitä hankintoja”, Karlsson toteaa tyytyväisenä.

Johannalle voi varata ajan kassalta tai netistä osoitteesta timma.fi/vammalan1apteekki

Jätä kommentti