Vammalan torin kojut tulivat sittenkin jäädäkseen – Paikka vaihtuu, yhteen suunniteltu kesäksi matkailuinfoa

Markkinakojut Vammalan torilla seisovat nyt Puistokadun suuntaisesti torille johtavien portaiden vieressä. Paikka vaihtuu ennen torikauden avausta. Kuva: Minna Isotalo.

Ihastusta Vammalan torilla herättäneet puiset markkinakojut tulivat sittenkin jäädäkseen.

Alueviesti tiedusteli pikkuisten mökkien kohtaloa tammikuun alussa. Silloin ajatus oli, että ne siirretään Työteekin suojiin lähiaikoina.

Nyt suunnitelma on muuttunut. Matkailu- ja tapahtumatuottaja Teresa Herrero Vidfelt kertoo, että kojut tullaan siirtämään maalis-huhtikuun vaihteessa lumien sulettua, ennen huhtikuun torikauden avausta, toiselle puolelle toria.

“Kojut siirretään selin parkkipaikkaan, ovet kohti Onkiniemenkatua. Neljästä kojusta kaksi tulee rinnakkain torikahvilan viereen, kaksi lähemmäs Torikeskusta. Kojujen väliin tulee kulkuväylä”, Herrero Vidfelt selvittää.

Kojujen sijoitteluun vaikuttaa muun muassa sähkön saanti. Tilanne uudessa paikassa on parempi kuin nykyisessä, sillä torikahvilan lähellä on kaksi sähkönjakokaappia.

“Nyt jako on yhdestä kaapista kaikkiin neljään kojuun. Sähköjä ei saa kiinteäksi ennen toriremonttia tai muita toimenpiteitä.”

Varaukset torivalvojan kautta

Teresa Herrero Vidfelt paljastaa, että kesän ajaksi yhteen kojuun on suunniteltu kaupungin matkailuinfoa. Muut kojut ovat kaikkien varattavissa, ja huhtikuulle on jo tehty muutamia varauksia.

“Varaukset tehdään torivalvojan kautta samaan tapaan kuin muidenkin toripaikkojen. Varausohje on tulossa kaupungin nettisivuille piakkoin.”

Kojuja on valmistunut yhteensä kymmenen. Loput kuusi jäävät edelleen yhdistysten lainattaviksi erilaisiin tapahtumiin. Kaikki kojut on varattu 1. elokuuta Pyhän Olavin kirkolla pidettäville Olavin vaelluksen markkinoille sekä Vanhan ajan markkinoille, jotka pidetään Kirjakorttelissa marras-joulukuun vaihteessa.

Aiheesta aiemmin: Lukijan kysymys: Olivatko torin markkinakojut vain joulunalusajan ilo? – “Mielelläni näkisin ne käytössä myös kesäaikaan”

Jätä kommentti