Peltomaa ja puheenjohtajat yhdeksän valtuutetun vaatimuksesta: ”Kouluasiassa edettävä ilman viivytyksiä”

Lauttakylän koulun oppilaiden opiskelu jatkuu väistötiloissa ainakin vuoteen 2023. Kuva: Alueviestin arkisto / Laura Haavisto.

Huittisten kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jouni Isotalo, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Esa Laamanen ja kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaa suhtautuvat kriittisesti yhdeksän valtuutetun esittämään vaatimukseen uuden alakoulun valmistelun keskeyttämisestä.

Yhdeksän huittislaista valtuutettua esittää, että suunnittelussa olevan uuden Lauttakylän koulun käyntiin lähtenyt valmistelu keskeytettäisiin. He esittävät, että koulun kokoa vielä olennaisesti pienennettäisiin.

Jos koulun kokoa lähdettäisiin pienentämään valtuutettujen esittämällä tavalla valtuuston jo päättämästä 396:sta noin 280 oppilaaseen, se edellyttäisi laajaa, aikaa vievää valmistelua, Isotalo, Laamanen ja Peltomaa muistuttuvat medialle lähettämässään vastineessa.

”Olisi harkittava uudelleen, mitä toimintoja ja tiloja koululle tulisi. 280 oppilaan koulu tarkoittaisi esim. sitä, että erityisoppilaat eivät pääsisikään uuteen kouluun, kuten nyt on ollut tarkoitus. Lisäksi koulun koon pienentäminen esitetyllä tavalla edellyttäisi myös kouluverkkoselvityksen, jossa koulun kooksi on päätetty 396 oppilasta, uudelleen valmistelua”, kolmikko muistuttaa.

Uuden koulun koko on päätetty kolmessa valtuuston kokouksessa samansuuntaisesti. Valtuusto on ensimmäisen kerran päättänyt koulun oppilasmääräksi 396 kokouksessaan joulukuussa 2019. Tämän jälkeen valtuusto on marraskuussa 2020 hyväksynyt kouluverkkoselvityksen, jossa edelleen koulun kooksi vahvistettiin sama oppilasmäärä. Vielä viime joulukuussa valtuusto päätti, että hankesuunnitelmaan tehdään vain koulun sijaintipaikasta johtuvat muutokset viranhaltijatyönä. Koulun kokoon tai muiltakaan osin koulun hankesuunnitelmaan valtuusto ei tällöinkään puuttunut.

”Nyt ei tarvittaisi enää neljättä päätöstä, koska viime joulukuun jälkeen ei ole tapahtunut mitään, mikä edellyttäisi koulun koon uutta tarkastelua. Viime joulukuussa valtuutetuilla oli tiedossa kaupungin tiukka taloustilanne, joten siltäkään osin tilanne ei ole muuttunut.”

Jos tämä yhdeksän valtuutetun esitys hyväksyttäisiin, merkitsisi se Isotalon, Laamasen ja Peltomaan mukaan sitä, että laajan valmistelun päätteeksi tehtäisiin taas yksi valituskelpoinen päätös. Valitus päätöksestä pidentäisi merkittävästi koulun valmistumista. Tämäkin uhka on heidän mukaansa tiedostettava, jos valmistelu uudelleen avattaisiin.

”Viime vuoden lopulla sekä kaupunginhallituksessa että valtuustossa on ollut vahvasti vallalla se henki, että nyt vihdoinkin hanketta on vietävä joutuisasti eteenpäin. Koululaiset on mahdollisimman nopeasti saatava pois väistötiloista nykyaikaisiin tiloihin. Tämä yhdeksän valtuutetun esitys sotisi tätä tavoitetta vastaan!” Isotalo, Laamanen ja Peltomaa näkevät.

Lue tästä yhdeksän valtuutetun kanta asiaan:

https://alueviesti.fi/2021/03/03/uuden-lauttakylan-koulun-koko-tapetilla-yhdeksan-valtuutettua-vaati-hankkeen-keskeyttamista/

Poimintoja

  • siskosarjomaa

    Koulu hanke Onko tätä joku ryhmä taas kaatamassa.?.?
    Olen samaa mieltä kaupunginjohtaja Jyrki Peltomaan, hallituksen pj. Jouni Isotalon ja valtuustonpj Esa Laamasen kanssa , uuden koulun hankesuunnitelmaa ei pidä enää avata päätökset on tehty ja moneenkertaan käsitelty. On ihan edesvastuutonta , jos vielä pitää käsitellä koulunkokoa. Onko tämä tätä kun vaalit lähestyy? Annetaan jo viimeinkin meidän lapsille uusi koulu. Huittinen on lapsiystävällinen kaupunki,

    Sivistyslautakunnan jäsen
    Kaupunginvaltuutettu
    Sisko Sarjomaa

Kommentointi ei ole käytössä.