Uudesta urheilutalosta Suoteesali? – ”Ehdotus tuli suoraan Suodenniemeltä”

Sulkapallo
Sulkapallo. Kuva: Pixabay.

Suodenniemelle rakennettavan uuden urheilutalon hankesuunnitelma etenee päätöksenteon portaissa Sastamalassa. Tekninen lautakunta näytti suunnitelmalle vihreää valoa ja haluaa rakentamisen alkavan ripeästi talvitöinä kuluvana vuonna.

Hankkeen alustava kokonaiskustannusarvio on noin 1,9 miljoonaa euroa. Tekninen johtaja Kimmo Tuokoniemi toteaa, että tälle vuodelle lankeavan laskun osuus riippuu rakentamisaikataulusta.

”Vaikuttaa siltä, että tahtotilana on saada hanke alkuun mahdollisimman nopeasti. Jos jarrutuksia ei tapahtu, vanha urheilutalo purettaneen kesällä ja uuden rakentaminen voisi alkaa lokakuussa”, Toukoniemi arvioi.

Jos lautakunnan linjaus pitää, on investointimäärärahoja varattava purkukulujen lisäksi tälle vuodelle noin puoli miljoonaa euroa.

Uuden urheilutalon sijaan on tosin parempi puhua Suoteesalista. Sellaiseksi rakennus on hankesuunnitelmassa nimetty.

”Voi olla, että nimestä vielä keskustellaan laajemmin, mutta minun korviini se kuulostaa hyvältä. Nimiehdotus tuli suoraan Suodenniemeltä. Urheilutalo ei oikein jatkossa kuvaisikaan rakennusta, kun siellä on muitakin palveluita saman katon alla”, Toukoniemi tuumaa.

Toimintoja kehitetään Suodenniemellä monipalvelukeskusmallin mukaisiksi. Hankesuunnitelmassa uudisrakennukseen on kaavailtu 400 neliön liikuntasalia, 50 neliön kuntosalia ja kirjastolle noin 130 neliön tilaa.

”Nämä ovat alustavia suunnitelmia, tilankäyttö ja neliömäärät tarkentuvat suunnitelmien edetessä. Aulatila voisi toimia lukusalina”, Toukoniemi mainitsee.

Halli mitoitetaan arkikäytössä 80 henkilön ja juhlakäytössä 250 henkilön mukaisesti. Kuntosalin mitoitus tehdään 10 henkilön mukaan. Rakennukseen on tulossa myös keittiö, mikä helpottaa juhlien ja kylätapahtumien järjestämistä.

Prosentti rakennuskustannuksista eli noin 20 000 euroa aiotaan käyttää taiteeseen. Taide voi olla esimerkiksi rakennuksen ulko- tai sisäseinässä, hankesuunnitelmassa todetaan.

Seuraavaksi ”Suoteesalia” koskevat suunnitelmat ovat kaupunginhallituksen hyväksyttävänä.

Poimintoja