ABC Kiikoisten uudistukset jatkuvat – Öljylämmitys vaihtuu maalämpöön

Kiikoisten ABC:n Sale-myymälä uusittiin viime syksynä. Kuva: Kimmo Järvi.

Syksyllä toteutettu ABC Kiikoisten Salen laajennus ja uudistus saa jatkoa, kun kiinteistössä tullaan siirtymään öljylämmityksestä maalämpöön.

Viime syksynä myymälässä siirryttiin ovellisiin kylmäkalusteisiin, ja niihin sekä ravintolan kylmähuoneisiin kylmäaineeksi vaihdettiin hiilidioksidi.

Tällä ratkaisulla päästiin vanhojen kylmäaineiden päästöistä eroon, ja kalusteiden viilentämisestä aiheutuvaa lauhdelämpöä pystytään nyt hyödyntämään entistä tehokkaammin lämmityksessä. Jatkossa rakennuksen lämpö tuotetaan itse maalämmön ja lauhdelämmön muodossa.

Käytettävä sähköenergia on sataprosenttisesti uusiutuvaa. Siitä 72,7 prosenttia on tuulivoimaa ja loput vesi- ja biovoimaa.

Ryhmäpäällikkö Kimmo Järven mukaan kaikissa uusissa S-ryhmän rakennushankkeissa kartoitetaan mahdollisuuksia uusiutuvien energiamuotojen käyttöön.

”Yksiköitä uusittaessa vaihdamme lämmitysjärjestelmiä tehokkaammiksi ja ympäristön kannalta paremmiksi. Esimerkiksi vanhoja öljylämmitysjärjestelmiä on remonttien yhteydessä vaihdettu kauko- ja maalämpöön. On mahtavaa, että ABC Kiikoinen on mukana uusiutuvien energiamuotojen käyttöönotossa”, sanoo Järvi.

Maalämmön rakennustyöt alkoivat viikolla 10 ja uuteen lämmitysmuotoon siirrytään viikolla 16. Liikennemyymälä palvelee normaalisti uudistuksen ajan

Jätä kommentti