Suunnitelmissa purkaa lisää kerrostaloja – Nyt haussa purkulupa Antinkuja 6:een

Antinkuja 6:n kerrostalolle haetaan purkulupaa.

Kaupungin vuokrataloyhtiön omistamia kerrostaloja aiotaan Sastamalassa purkaa enemmänkin. Poikkikadulla purettavina olevien kahden talon lisäksi purkulupaa haetaan Antinkuja 6:ssa sijaitsevalle talolle.

Purkulupa on ensi viikolla Sastamalassa konserni- ja elinvoimajaoston käsiteltävänä. Purkamiseen haetaan avustusta ARA:lta.

Vuokrataloyhtiön toimitusjohtaja Juha Runnari sanoo, että Antinkujan talo vaatisi useiden satojen tuhansien eurojen arvoisen remontin.

”En pidä näin mittavaa kunnostusta järkevänä. Talon käyttöaste on matala, tällä hetkellä asukkaita taitaa olla neljä neljässä eri huoneistossa.”

Kaikkiaan Antinkuja 6:ssa on 14 huoneistoa, joista valtaosa on siis tyhjillään.

Näkyvimpänä murheena on kerrostalon rapautunut tiilivuoraus, se pitäisi Runnarin mukaan uusia kokonaan. Putket ja sähköt pitäisi myös 1970-luvun taloon vetää uusiksi.

Korjattavaa on ilmennyt muissakin Sastamalan vuokrataloissa, mutta aika näyttää miten niiden kanssa toimitaan. Runnari myöntää, että tulevaisuudessakin purkuja jouduttaneen harkitsemaan. Aarnontie 18:n kerrostalosta hiljattain saatu remonttitarpeiden kustannusarvio oli 2,6 miljoonaa euroa.

Runnarin mukaan yhden uuden, nykyajan vaatimuksia paremmin vastaavan, esteettömän kerrostalon rakentaminen olisi ajan oloon järkevämpää kuin vanhojen korjaaminen. Hän korostaa, että kyseessä on vain visio.

”Kuntapäättäjät näistä sitten aikanaan linjaavat.”

Tällä hetkellä vuokrataloyhtiön 497:stä asunnosta 70 on tyhjillään. Runnarin mukaan isoja asuntoja on kaupungilla liikaa. Kysyntää on pienemmille asunnoille.

Antinkuja 6.

Kommentointi ei ole käytössä.