Gorillasports.fi: Juoksumatto ja muut superlaitteet kotitreeniin

Riittävä liikunta vaikuttaa fyysisen terveyden lisäksi myös henkiseen hyvinvointiin.

Riittävä liikunta on äärimmäisen tärkeää kaiken ikäisille ihmisille. Liikunnalla on selkeitä positiivisia vaikutuksia niin fyysiseen kuin henkiseenkin terveyteen, joten hyvässä kunnossa oleva henkilö jaksaa paremmin myös arjen pyörityksessä.

UKK-instituutin suosituksen mukaan reipasta liikkumista tulisi olla 2 tuntia 30 minuuttia viikossa, ja lihaskuntoa ja liikehallintaa kannattaisi harjoittaa vähintään kaksi kertaa viikossa. Kun tämän ajan jakaa vaikka viikon jokaiselle päivälle, kiireisinkin ehtii täyttämään liikuntasuositukset, varsinkin jos kuntoiluvälineet löytyvät kotoa.

Kuntoiluvälineitä myyvä Gorillasports.fi suosittelee alla olevia laitteita kaiken tasoisille treenaajille:

Juoksumatot ja kuntopyörät auttavat helppoon starttiin

Hyvä juoksumatto tai kuntopyörä ovat erinomaisia valintoja kaikkiin talouksiin, niin nuorille kuin vanhemmillekin ihmisille. Mahdollisuuksien mukaan liikuntaa kannattaa harrastaa luonnossa, mutta varsinkin Suomessa kelit tulevat usein esteeksi teholenkille pihalla. Tilanne on pelastettu juoksumaton avulla.

Kokoontaitettava juoksumatto varastoituu pieneen tilaan käytön jälkeen.

Nykyaikainen kokoontaitettava juoksumatto mahtuu varmasti jokaisen asuntoon, ja sen saa helposti varastoitua pienempäänkin tilaan. Laadukas juoksumatto tarjoaa runsaasti eri nopeusvaihtoehtoja, joten treenaaminen voidaan aloittaa kevyemmillä kävelylenkeillä, ja kunnon kohotessa nopeutta voidaan nostaa vauhdikkaisiinkin juoksulenkkeihin.

Halvatkin juoksumatot mahdollistavat tehokkaan liikkumisen, mutta hieman isommalla budjetilla saa laadukkaamman, kestävämmän ja enemmän ominaisuuksia sisältävän juoksumaton.

Myös kuntopyörät tarjoavat tehokkaan treeniin oman asunnon suojissa. Kuntopyörä on täydellinen valinta myös kuntoutukseen ja henkilöille joilla on nivelvaivoja, sillä polkemisliike on ellipsinen ja erittäin nivelystävällinen.
Kuntopyöriä ostaessa kannattaa huomio kiinnittää myös vauhtipyörän painoon. Painavampi vauhtipyörä pyörii tasaisemmin ilman tärinöitä, ja mahdollistaa suuremman vastuksen.

Rekumbentti kuntopyörä helppokäyttöinen ja turvallinen myös kuntoutukseen ja vanhemmille treenaajille.

Lihaskuntoa voi harjoittaa helposti jo muutamalla välineellä

Suurien kuntosalilaitteiden hankkiminen kotiin ei aina ole mahdollista tilan puutteen vuoksi, mutta lihaskuntoa voi silti helposti ylläpitää poistumatta kotoa.

Kahvakuulat ovat jo vuosien olleet suuressa suosiossa kaiken tasoisten treenaajien keskuudessa. Tämä äärimmäisen simppeli treeniväline on loputtoman monipuolinen, sillä voi harjoittaa koko kropan jaloista hartioihin jopa alle 30 minuutissa.

Kahvakuulat soveltuvat kunnon ylläpitoon ja kehittämiseen, sekä lihasmassan kasvattamiseen.

Kahvakuulalla on todella helppo tehdä liikkeitä, jotka tehoavat kerralla useisiin suuriin lihasryhmiin, mutta se soveltuu myös tarkempaan yksittäisten lihasten treenaamiseen.

Kevyimmät 2 kg kahvakuulat toimivat loistavasti kuntoutuksessa ja lämmittelyssä, ja kahvakuulia saa jopa 40 kg painoisina, joka takuulla tarjoaa vastusta vahvimmillekin. Useimmille aloittelijoille noin 6 – 10 kg kahvakuula on sopivan painoinen.

Vastuskuminauhat mahdollistavat treeniin missä tahansa

Vastuskuminauha sopii vaikka takataskuun ja kulkee mukana myös toimistolle. Joustavalla vastuskuminauhalla voi suorittaa kaikkea nopeasta taukojumpasta haastavampiin lihaskuntotreeneihin.

Treeninauhoja saat erilaisilla vastuksilla, ja ne ovat useimmiten värikoodattuja, vihreä vastusnauha on yleensä vastukseltaan kevyin. Avoimet treeninauhat kuitenkin tarjoavat todella monipuolisen vastuksen. Mitä kapeammalla otteella sitä käytetään, sitä enemmän vastusta se tarjoaa.

Vastusnauhatreenissä vain mielikuvitus on rajana. Taskukokoisen kuntosalin saa jopa alle 15 eurolla.

Vastuskuminauhoja on myös suljetun lenkin mallisina, jotka soveltuvat erinomaisesti myös erilaisiin askeltreeneihin, joilla pakaroihin ja lantioon saadaan voimaa.

Pienen koon ja monipuolisuutensa lisäksi vastusnauhoilla on yksi erittäin hyvä ominaisuus: ne ovat todella halpoja. Laadukas treeninauha maksaa vain hieman yli 10 euroa.

Jätä kommentti