Sastamala tehostaa haitallisten vieraslajien torjuntaa – Uusi vieraslajisivusto avautui tiistaina

Jättiputket ovat komeita mutta kiusallisia tulokkaita Suomen luonnossa. Arkistokuva.

Sastamalan kaupungin puistotoimi ja ympäristönsuojelu tehostavat vieraslajitorjuntaa. Torjuntaprojektin aikana lisätään haitallisten vieraslajien kartoitusta ja tiedotusta niiden torjumiseksi.

Uusi, monipuolista yleistietoa tarjoava vieraslajisivusto julkaistaan kaupungin kotisivuilla tiistaina 30. maaliskuuta. Kevään aikana sivustolla julkaistaan myös kaupungin oma havaintokartta, jonka kautta voi ilmoittaa havaintoja haitallisista vieraslajeista (vieraskasvit ja etanat).

Isommilla alueilla tehtävä yhteistyö tehokkain tapa torjua

Sastamalan kaupungin puistotoimi jatkaa jättiputken, jättipalsamin ja komealupiinin torjuntaa alueillaan. Puistotoimi järjestää hoitoalueillaan torjuntatalkoita ja niistä tiedotetaan erikseen. Puistotoimi tekee talkoo- ja tiedotusyhteistyötä Sastamalan Ympäristöyhdistyksen kanssa.

Tehokkain tapa haitallisten vieraskasvien sekä espanjansiruetanan torjumiseksi on samanaikaisesti isommilla alueilla tehtävä yhteistyö. Kaupunki toivookin hyvää yhteistyötä torjunta-alueiden asukkaiden kanssa sekä naapureiden kesken.

Vieraslajisivuston löydät täältä.

Jättipalsamin lehdet ovat muodoltaan suikeita ja tiheästi hammaslaitaisia. Sillä on suuret kaksineuvoiset kukat. Kukat ovat useimmiten vaaleanpunaisia. Suomessa on tavattu useita värimuotoja tummanpunaisista valkoisiin. Kasvin hedelmä on litumainen kota, joka repeää kypsänä herkästi sinkoen siemenet monien metrien päähän lähiympäristöön

Jätä kommentti