Suuliteatterin ovet pysyvät säpissä myös tänä kesänä – Eroahdistusta lievittämään on suunniteltu YouTube-kanavaa

Suuliteatterin näyttelijäkaartia kesältä 2019. Miltei samalla porukalla olisi esitetty myös Vain mökkielämää -näytelmää.

Koronaviruspandemia vesitti monen kesäteatterin suunnitelmat viime suvena. Esimerkiksi Sastamalassa perinteinen Vesarannan kesäteatteri Houhajärvellä sekä tuoreempi tulokas Suuliteatteri Hyrkillä jättivät näytöskautensa väliin.

Suuliteatterissa tiedetään jo nyt, että ovet pysyvät kiinni tulevanakin kesänä.

“Vielä viime vuoden lopulla kyti pieni toivonkipinä siitä, että uusi näytelmä Vain mökkielämää olisi saanut ensi-iltansa ja näytöskausi olisi pystytty viemään onnistuneesti läpi. Koronavirustilannetta ja siitä seuranneita rajoituksia ja suosituksia seurattiin aktiivisesti, ja niiden pohjalta teimme alkuvuodesta päätöksen, ettei näytelmää lähdetä harjoittelemaan”, kertoo Suuliteatteri ry:n varapuheenjohtaja Karoliina Hulkari.

Hän myöntää, että tauon venyminen harmittaa. Nykyisten kokoontumirajoitusten puitteissa harjoitteleminen olisi kuitenkin ollut mahdotonta.

“Näyttelijöillä on kova halu takaisin lavalle, mutta toisen ihmisen kohtaamista ja fyysisen kontaktin ottamista vaativassa teatterissa – sitä ei ole mahdollista nyt turvallisesti toteuttaa.”

Hulkarin mukaan Suuliteatterin porukka suuntaa nyt katseensa tulevaan ja toivoo, että teatterin tekemisestä pääsee nauttimaan vielä joskus. Eroahdistusta lievittämään joukko on suunnitellut muun muassa YouTube-kanavaa, jonne voitaisiin ladata jo esitettyjä ja taltioituja näytelmiä.

“Mahdollisesti myös uutta materiaalia olisi luvassa, mutta aika näyttää, mihin suuntaan idea jalostaa. Joka tapauksessa meillä on kova ikävä kesäteatterin tuomaa vilskettä ja teatterin ystävien antoisia kohtaamisia.”

Jätä kommentti