LP-Vampulalle uusi päävalmentaja Sloveniasta – Ziga Kos lähtee johdattamaan joukkuetta kohti mitalipelejä

LP-Vampulan uusi päävalmentaja on serbialainen Ziga Kos.

LP-Vampula Huittinen lähtee seuraavaan lentopallokauteen uuden päävalmentajan luotsaamana.

Darko Dobreskovin tilalle tulee slovenialainen Zica Kos. Hän on mukana Itävallan miesten maajoukkueen valmennusryhmässä ja on saanut paljon oppia muun muassa VaLePan keväällä 2019 mestaruuteen johdattaneelta Radovan Gacicilta.

LP-Vampulan toimittaman tiedotteen mukaan Kos on käynyt ammattivalmentajan koulutuksen ja opiskellut fysioterapeutiksi. Hänellä on myös tilasto-osaamista.

“Vuonna 1993 syntynyt Ziga Kos on toiminut Radovanin apuvalmentajana ja tilastoijana parin kauden ajan Slovenian kansallista sarjaa dominoineessa ja europelejäkin pelaavassa Nova KBM Branik -seurassa. Lisäksi hän aloitti kesäkuussa 2020 Itävallan miesten maajoukkueen apuvalmentajana ja tilastoijana”, tiedotteessa kerrotaan.

Kos taitaa äidinkielensä lisäksi hyvin englannin, kroatian ja serbian kielet, ja kertoo pärjäävänsä myös saksalla.

Tuore valmentaja on iloinen hänelle tarjoutuneesta mahdollisuudesta Suomessa.

“Otan mielelläni vastaan tämän uuden haasteen ja mahdollisuuden. Olen kuullut paljon hyvää seurasta ja on kunnia päästä osaksi toimintaa ja jatkaa pelaajien kehittämistä. Odotan innolla muuttamista Huittisiin aloittaakseni uuden vaiheen elämässäni”, Kos kertoo.

Mitalipelit selkeänä tavoitteena

Darko Dobreskov ehti toimia LP-Vampulan liigavalmentajana kolmen kauden ajan. Tiedotteen mukaan seura kehittyi Dobreskovin valmennuksessa pelillisesti ja lajillisesti, mutta yhteistuumin valmentaja ja seura tulivat siihen tulokseen, että on muutoksen aika.

“Tuntemukseni ovat hieman kaksijakoiset. Toisaalta olen erittäin iloinen kolmen kauden mittaisesta projektista, joka oli monella tapaa hyvä. Toisaalta tavoitteena ollut mitali jäi puuttumaan”, ex-valmentaja miettii.

Hän toivoo, että seura toipuu pandemian vaikutuksista nopeasti ja nousee jälleen taistelemaan mitaleista. Dobreskov toivoo, että seuran taustajoukkojen tekemä työ vielä palkittaisiin.

LP-Vampulan yhtenä selkeänä pelillisenä tavoitteena on ollut päästä mitalipeleihin. Sitä kohti käydään entistä vahvemmin seuran hallituksen laatimassa kolmevuotisessa kehityssuunnitelmassa, jonka ensimmäisenä tavoitteena on päästä tasolle, jolla joukkue oli ennen koronaviruksen pakottamaa keskeytystä.

“Uusi valmentajamme on yksi tärkeä osa tuota tavoitetta. Hän on nälkäinen ja erittäin sitoutunut tähän projektiin. Solmimamme sopimus on tehty 1+2 -vuotiseksi.”

Pelillisten asioiden lisäksi LP-Vampula aikoo panostaa yhteistyön lisäämiseen sekä sitä kautta ottelutapahtumien ympärillä tapahtuvien asioiden kehittämiseen.

Jätä kommentti