Joku pyysi Avilta tarkastusta – Terveystarkastajat Tyrwäyspäivillä, tärkeimmät asiat kunnossa

Matkailu- ja tapahtumatuottaja Teresa Herrero Vidfelt ja matkailun harjoittelija Anniina Leikas kannustivat vuotuisille Tyrwäys-kaupoille. Kuva: Pauliina Vilenius.

Alueviestin saaman vinkin perusteella Tyrwäyspäivillä liikkui terveystarkastajia arvioimassa ostostapahtuman koronaturvallisuutta.

Kysyimme asiasta Sastamalan kaupungin matkailu- ja tapahtumatuottaja Teresa Herrero Vidfeltiltä.

Hän sanoo, ettei kaupungilla ole tietoa, kuka Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastoa on Tyrwäyspäivien tiimoilta lähestynyt, mutta Avin pyynnöstä tarkastus tosiaan suoritettiin.

”Muutamassa liikkeessä tehtiin tarkastus, ja tarkastajina olivat meidän omat terveystarkastajamme. Tarkastusta siis pyydettiin etukäteen, eikä siihen liittynyt epäilystä minkään yksittäisen liikkeen toiminnasta”, Herrero Vidfelt kertoo.

Hänen mukaansa raporttia tarkastuksesta ei ole vielä tullut, mutta se tieto tapahtumajärjestäjillä on, että tärkeimmät asiat olivat kunnossa. Turvallisuusohjeistus oli huomioitu kaikissa kohteissa, joissa tarkastajat kävivät.

Herrero Vidfeltin mukaan tarkastajat ohjeistivat tarvittaessa esimerkiksi laittamaan omavalvontasuunnitelman näkyviin yleisölle. Erityiskiitosta annettiin, jos liikkeessä oli tarjolla maskeja asiakkaalle siltä varalta, että tämä olisi unohtanut sellaisen pukea.

”Tärkeintähän kaikessa asioinnissa tänä päivänä on uutisoinnistakin tuttu top 3: maskit, käsihygienia ja turvavälit. Tällä pärjää hienosti, kun ihmisten kohtaamiset kestävät kuitenkin vain hyvin vähän aikaa.”

Tapahtuman luonne ymmärretty väärin?

Tyrwäys on ensisijaisesti markkinointitapahtuma, ei niinkään yleisötilaisuus, hän korostaa.

”Yhteistä ohjelmaa tai kokoontumisia ei ole. Tarkoituksena on tuoda esiin paikallisia palveluja tänään, huomenna ja ympäri vuoden. Haluamme myös kannustaa ihmisiä pysymään omalla kotiseudulla, eikä matkaamaan pidemmälle ostoksille.”

Herrero Vidfelt itse kävi katsomassa tunnelmaa Tyrwäysperjantaina, jolloin kaikkialla oli hyvin väljää. Torstaina väkeä oli ollut liikkeellä enemmän, mutta saadun palautteen perusteella vähemmän kuin yleensä Tyrwäyksen aikaan.

”Saman verran vipinää on vaikkapa suuremman kaupan vihannesosastolla, ja sielläkin vastuullisella toiminnalla lyhyet kohtaamiset sujuvat oikein hyvin.”

Matkailu- ja tapahtumatuottaja epäilee, ettei aluehallintoviranomaiseen yhteyttä ottanut henkilö välttämättä ollut paikkakuntalainen.

”Ehkä hän ei ollut ihan ymmärtänyt tämän tapahtuman luonnetta, ei Tyrwäyspäivillä olla kuin jossain ruuhkaisessa kauppakeskuksessa.”

Jätä kommentti