Juttu susihavainnoista sai heinoolaisen tarttumaan puhelimeen – ”Kuulin maanantaina suden ulvovan kotini lähellä”

Susi. Kuvituskuva.

Keskiviikkona ilmestyneessä Alueviestissä kerrottiin susihavainnoista Sastamalassa.

Useampi henkilö ilmoitti nähneensä suden Vammalassa Kallialan ja Vihattulan alueella viime viikon alkupuolella. Näitä havaintoja ei ole pystytty todentamaan, sillä jälkeä ei ole löydetty, eikä kukaan ole saanut sudesta kuvaa.

Varma susihavainto lähialueella tehtiin sen sijaan edellisenä lauantaina. Petoyhdysmies Kari Kumpulaisen mukaan kaksi metsästäjää havaitsi silloin eläimen Pohjalanjärvenmaassa Heinoon rajan pinnassa.

“Sutta seurattiin kiikareilla pitkä matka, se oli matkalla Heinooseen päin”, Kumpulainen totesi jutussa.

Toimitus sai jutun tiimoilta keskiviikkona puhelun Heinoosta. Viitamäentiellä asuva henkilö kertoo kuulleensa tämän viikon maanantaina suden ulvontaa kotinsa lähellä.

”Minulla oli rakennusmies hommissa ja olimme molemmat ulkona. Kello oli noin kaksi iltapäivällä. Kuulimme suden ulvovan kaksi kertaa ehkä puolen kilometrin päässä”, henkilö kertoo.

Soittaja kertoo, että kyseessä oli ensimmäinen kerta kun hän kuuli moista ääntä.

”Uskon, että se oli susi, sillä rakennusmies oli samaa mieltä. Yksin olisin voinut vähän epäillä, mutta ei ääni koiraltakaan kuulostanut”, hän toteaa.

Lukijan mielestä myös sijainti sopii yksiin aiempien havaintojen kanssa. Vihattula on naapurikylä, eikä Pohjalanjärvenmaahankaan ole pitkä matka.

Näköhavaintoja eläimestä soittajalla ei ole.