Sanajumalanpalvelus ja seppeltenlaskut – Kaatuneitten muistopäivänä juhlallisuuksia myös Sastamalassa

Tyrvään kirkko.

Kaatuneitten muistopäivää vietetään toukokuun kolmantena sunnuntaina, 16. toukokuuta. Päivää juhlitaan myös Sastamalassa. Tyrvään kirkossa pidetään sanajumalanpalvelus kello 10 ja sen jälkeen suoritetaan seppeleen lasku noin kello 11.

Muilla kirkoilla seppeleen laskemiseen liittyy papin pitämä kenttähartaus.

Mouhijärven kirkolla seppeleen lasku tapahtuu kello 10, Karkussa ja Keikyässä kello 12. Kiikan, Sammaljoen, Salokunnan ja Suodenniemen kirkoilla seppeltenlaskun ajankohta on kello 13 ja Kiikoisten kirkolla kello 15.

Kaatuneitten muistopäivää on vietetty vuodesta 1940 alkaen. Päivän tarkoitus on muistaa kaikkien 1900-luvun sotien kaikkia sankarivainajia ja sotien uhreja.

Jätä kommentti