“Pienillä asioilla iso merkitys omaan ja toisten hyvinvointiin” – Sastamalan yläkoululaisia haastetaan hyvän mielen bingoon

Hyvän mielen bingossa on 16 ruutua. Kuva: Karita Pyhälahti.

Sastamalan yläkoululaisia haastetaan viimeisinä kouluviikkoina hyvän mielen tehtäviin. Erityisnuorisotyöntekijä Karita Pyhälahti ja Tukitalon Kimpassa-hankkeen Miia Niemelä ovat suunnitelleet bingon, jossa on erilaisia helposti arjessa toteutettavia tehtäviä. 

Bingolappuun voi merkitä rastin esimerkiksi silloin, kun on tervehtinyt opettajaa, kiittänyt koulun keittäjää, mennyt ajoissa nukkumaan tai yrittänyt parhaansa.

“Ajatuksena taustalla on, että pienillä asioilla voi olla iso merkitys omaan ja toistenkin hyvinvointiin eli siihen hyvään mieleen. Voi esimerkiksi moikata kaikkia luokkakavereita tai huomioida muuten muita”, Pyhälahti taustoittaa kevättempausta.

Nuorisopalvelut on toteuttanut aiemminkin erilaisia bingoja, ja niiden kautta saatiin idea hyvän mielen tuottamiseen.

Tehtäviä on yhteensä 16. Kun oppilas saa ruksittua vähintään yhden bingon eli neljä tehtävää pystyyn, vaakaan tai vinottain, hän voi osallistua arvontaan. 

”Osallistujien kesken arvotaan reilut 30 jätskilahjakorttia”, paljastaa Pyhälahti. 

Bingolappunsa voi jättää täytettynä koululle: Sylväällä keräyslaatikko on aulassa välkkäkioskin luona, Äetsän koululla C-rakennuksessa ja Mouhijärvellä ruokalan aulassa. Viimeinen palautuspäivä on 12. toukokuuta.

Mouhijärven yhteiskoululla hyvän mielen bingoon voivat osallistua myös viitos- ja kuutosluokan oppilaat. 

”Kouluilla idea on otettu hyvin vastaan ja tukioppilaat ovat mukana jakamassa lappuja Äetsässä ja Mouhijärven yhteiskoululla. Lisäksi he pitävät kaikilla kouluilla aamunavaukset aiheeseen liittyen.”

Jätä kommentti