Avoimet Kylät -päivä toteutuu taas verkossa – “Oiva hetki tehdä pientä digiloikkaa”, kannustaa sastamalalainen kyläasiamies

Avoimet kylät -päivän tunnelmaa Satakunnasta.

Valtakunnallinen Avoimet Kylät -päivä järjestetään verkossa 12. kesäkuuta. Tällä kertaa tapahtumassa huomioidaan käynnissä oleva buumi muuttaa maalle, kun yhtenä teemana on maallemuutto.

Ensimmäistä kertaa myös kunnat otetaan mukaan tapahtumaan. Kylät ja kunnat voivat osallistua tapahtumaan esimerkiksi linkkaamalla tapahtumaan tonttikampanjan, asumiskokeilun tai kyläkummin yhteystiedot. Kylät ja kunnat voivat myös julkaista maallemuuttoon innostavia esittelyvideoita, matkailusivustojaan tai kylien nähtävyyksiä.

Osallistumiskynnys yritetään pitää mahdollisimman matalana. Julkaista voi myös kuvagallerian, podcastin, esittelyvideon, ulkoilureitin tai kylien retkeilykohteita.

Monella kylällä on jo ennestään valmista materiaalia, jota voi tietenkin käyttää. Riittää kunhan sisältö on verkossa ja siihen on julkaisuluvat tekijältä. Kylät ja kunnat julkaisevat sisällön omille verkkosivuilleen ja somekanavilleen, jotka lisätään linkkeinä tapahtumaan. Ilmoittautuminen tapahtuu maakunnallisten kyläyhdistysten kautta toukokuussa.

“Avoimet Kylät -päivä toteutettiin vuosi sitten ensimmäistä kertaa verkossa ja kylät lähtivät silloin hienosti mukaan. Tänä vuonna hyödynnetään maallemuuton nostetta ja otetaan mukaan myös kunnat, sillä ne ovat tärkeässä roolissa maallemuutossa”, kertoo Pirkan Kylät ry:n sastamalalainen kyläasiamies Jani Hanhijärvi.

Suomen kartalta linkkejä kylille

Tapahtumapäivän toisena teemana on lähimatkailu. Tarkoituksena on esitellä kylien upeita ulkoilu- ja lähimatkailukohteita, jotta ihmiset löytävät paremmin kylille retkeilemään.

Kesäkuun 12. päivänä avoimetkylat.fi-sivustolle julkaistaan Suomen kartta, josta pääsee linkkien avulla tutustumaan kaikkiin kylien julkaisemiin sisältöihin.

Tarkoituksena on, että päivään tuotettu sisältö toimii samalla kylien markkinointimateriaalina koko kesän ajan. Parhaassa tapauksessa verkkomateriaali ohjaa ihmisiä vierailemaan kylien lähimatkailukohteissa omatoimisesti.

“Mukaan kannattaa lähteä matalalla kynnyksellä. Samalla on oiva hetki tehdä pientä digiloikkaa”, kannustaa Hanhijärvi.

Avoimet Kylät -päivän toteuttaa Suomen Kylät ry yhdessä maakunnallisten kyläyhdistysten kanssa. Pirkanmaalla tapahtumaa koordinoi Pirkan Kylät ry, joka ottaa vastaan kylien ja kuntien ilmoittautumisia täällä.

Jätä kommentti