Teatteriyhdistys teki vaikean päätöksen: Katismaan Kesäteatterissa ei enää nähdä esityksiä

Katismaan kesäteatteri jättää katsojille haikeat jäähyväiset.

Katismaan Kesäteatterin miltei kolmekymmenvuotinen historia on tullut päätökseensä. Säkylässä toimiva teatteri tiedottaa, ettei Katismaalla nähdä enää teatteriesityksiä.

Taustalla vaikuttavat niin koronapandemia kuin Katismaan uudet isännät, joilla on uudistavia suunnitelmia koko saaren varalle. Myös näyttelijäväki vanhenee, ja teatterin tekeminen vaatii sitoutuneisuutta ja jatkuvaa harjoittelua, teatteri muistuttaa toimittamassaan tiedotteessa.

Tiedotteesta ilmenee, että päätös oli vaikea.

“Kaikella on varmasti tarkoitus, ehkä se myöhemmin ymmärretään. Ehkä Katismaan teatteri, tai joku muu teatteri, joskus vielä, jossain muualla, herää eloon viihdyttämään teatterin ystäviä. Sanotaan siis vain näkemiin”, yhdistyksen väki lähettää terveisensä katsojille.

Teatterilla kytkös Sastamalaan

Ensimmäinen kesäteatteriesitys Katismaalla nähtiin vuonna 1991. Asialla oli kansalaisopiston näytelmäpiiri Harri Purasen johdolla, ja ensimmäinen kappale oli säkyläläiseen kulttuurin sopinut Rykmentin murheenkryyni.

Alkuun teatteria tehtiin Opistoteatterin nimellä, mutta jossain vaiheessa nimeksi vakiintui Katismaan Kesäteatteri. Useana vuonna näytelmiä Säkylässä ohjasi sastamalalainen Kirsti Vesterbacka.

Tiedotteessa yhdistys kiittelee rauhasta, jolla teatteria on kaikille avoimessa saaressa saatu tehdä.

“Näiden vuosien aikana vain pari kertaa oli lavasteita rikottu, kuitenkin suuremmilta vahingoilta on säästytty. Eniten häiriköidyiksi taisivat tulla lavalle joka kevät pesän tehnyt pääskynen, lavan alle majoittunut siili tai ankkaperhe, joka näytösten väliajalla kiiruhti pullan toivossa puffettijonoon.”

Vuosiin mahtuukin paljon muistoja; niin ikäviä ja surullisia kuin hyviä ja hauskojakin.

Jätä kommentti