Vesienhoitotyö Loimijoella jatkuu hankkeen turvin – 160 000 euron potti ministeriöiltä

Loimijoki laskee Kokemäenjokeen Huittisissa. Arkistokuva.

Vesienhoitotyö Loimijoella jatkuu hankkeen turvin. Maa- ja metsätalousministeriö ja ympäristöministeriö ovat myöntäneet lähes 160 000 euron avustuksen Yhteistyöllä Loimijoki kuntoon II -hankkeelle (Loiku II).

Kaksivuotinen hanke aloittaa syksyllä 2020 yhteen kootun Loimijoen pelastusohjelman vesienhoitotoimien toimeenpanon.

“Tavoitteemme on keskustella laajasti alueella toimivien tahojen kanssa ja etsiä yhdessä keinoja, joilla kukin voisi vesienhoitoa osaltaan edistää. Haasteet ovat Loimijoen alueella niin suuret, että kaikkien panosta tarvitaan niiden ratkaisemiseksi”, toteaa Satu Heino Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistyksestä.

Uusi hanke jatkaa aiemmin suunniteltujen vesienhoitotoimien toteutuksen edistämistä Punkalaitumen Nientenojalla. Heinon mukaan alueelle on jo rakentumassa laavu ja retkeilyreitistö.

Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys on koordinoinut Loimijoen alueen vesienhoitotoimien edistämistä vuodesta 2019 alkaen.

“On ollut hienoa huomata, miten tärkeä vesistö alueen asukkaille on. Erityisen iloinen olen alueen kuntien aktiivisesta osallistumisesta vesienhoitotoimien suunnitteluun”, Heino sanoo.

Loimijoki saa alkunsa Tammelan Pyhäjärvestä ja virtaa Forssan, Jokioisten, Ypäjän ja Loimaan kuntien halki laskien Kokemäenjokeen Huittisissa.

Jätä kommentti