Sora pöllyää taas Kaltsilassa – Ralliviihdettä tarjoillaan elokuisena lauantaina

Kuvassa kisatunelmaa viime vuodelta. Kuva: Minna Isotalo.

Viime vuonna paluun tehnyt Kaltsilan ralli näyttäisi nyt tulleen jäädäkseen. Hätäisiä johtopäätöksiä ei tietenkään paranisi vetää, mutta ainakin tulevana suvena kaasutellaan Kaltsilan sorapätkällä.

Kaltsilan maastoajo eli harrastesarjan rallisprintin osakilpailu tarjosi maallikoille huimia elämyksiä viimeksi syyskuussa, nyt ajankohta on aiemmin, lauantaina elokuun 7. päivä.

Tapahtuman puuhamies Jaakko Virtanen kertoo, että talkoointoa on ilmennyt siinä määrin, että viime vuonna mukana olleista vapaaehtoisista moni on jo ilmaissut halunsa olla taas menossa mukana.

”Ratamestarina häärii tuttu Liinamies ja Kaljahattu eli Aarne Toivo, ja kilpailunjohtajana Timo Saikka. Pääyhteistyökumppanina jatkaa Sastamalan Ympäristöpalvelut Oy.”

Virtasen mukaan tapahtuman tiimoilta on lähiaikoina muutakin kerrottavaa, mutta asioissa edetään nyt mutka kerrallaan kohti loppusuoraa.

Virtanen tuumaa, että aina voi parantaa vauhtia ja tekemistä niin ralliauton ratissa kuin pientareen puolellakin.

”Viime kerrasta muutamme hinausjärjestelyjä, jotta kisa saadaan vietyä nopeammin läpi.”

”Ja tapahtuman ajankohdan siirtäminen aiemmaksi on yleisöystävällistä siinä mielessä, että syys-lokakuulla monella moottoriurheilun parissa viihtyvällä on viikonloput täynnä ohjelmaa.”

Vauhti ja vaaralliset tilanteet ovat Virtasen mukaan rallin suola.

”On hienoa olla taas järjestämässä legendaarista kilpailua. Ei Sastamalassa liikaa ole tämäntyyppistä meininkiä tarjolla.”

Sorateiden virtuooseilla oli Sastamalan Kaltsilassa mutkat hallussa.
Kaltsilan ralli kiinnosti viime vuonna.